Malatya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığına bağlı Zabıta Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından, Ramazan ayı nedeniyle denetimler artırıldı. Denetimler kapsamında merkezde 130, ilçelerde 12 fırın denetlendi.
Konuyla ilgili olarak Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı tarafından verilen bilgilere göre, vatandaşların daha sağlıklı, hijyenik ve kaliteli gıda tüketimini sağlamak amacıyla fırın, unlu mamul ve gıda satışı yapan iş yerlerinin Malatya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığına bağlı Zabıta Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından denetlendiği bildirildi. Ramazan ayı nedeniyle Malatya merkez ve ilçelerde denetimlere 7/24 saat esasına göre ara verilmeden devam edildiği belirtilirken, Ramazan denetimleri kapsamında Malatya merkezde 130, Akçadağ ilçesinde 9 ve Kale ilçesinde de 3 ekmek fırınının denetlendiği ifade edildi.
Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri tarafından yapılan denetimler sırasında, iş yeri açma ve çalışma ruhsatları, üretilen ekmek ve ürünlerin gramajı, iş yerlerinin hijyen belgeleri ve çalışanların hijyen eğitimi sertifikaları ile fiyat etiketleri kontrol ediliyor. Yapılan denetimler sırasında tespit edilen bazı eksikliklerin giderilmesi için 46 iş yerine süre verildiği, verilen süre sonunda yapılacak denetimlerde eksikliklerin devam etmesi halinde ise söz konusu iş yerleri hakkında yasal işlemlerin yapılacağı kaydedildi. Vatandaşların daha sağlıklı, hijyenik ve güvenli ortamlarda üretilen ürünleri tüketmelerini sağlamak amacıyla Ramazan ayında daha da sıklaştırılan denetimlerin aralıksız devam edeceği belirtilerek, vatandaşların kurallara uymayan iş yerlerini Büyükşehir Belediyesinin 444 51 44 nolu çağrı merkezine bildirmeleri istendi.