Kırsal Kalkınma destekleri kapsamında hayata geçirilen Genç Çifti projelerinin desteklenmesi adına Malatya’da 189 projenin onaylandığı açıklandı.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ali Selvi tarafından yapılan yazılı açıklamada, Kırsal Kalkınma Destekleri kapsamında Genç Çiftçi Projelerinin desteklenmesi tebliğinden sonra kendilerine yapılan başvurulardan 189’unun hibe sözleşmesi imzalamaya hak kazandığını belirtti. Ancak hak sahiplerinden 23’ünün tebliğ süresi içerisinde hibe sözleşmesini imzalamadığını belirten Selvi, Genç Çiftçi Proje Değerlendirme Komisyonu tarafından yapılan değerlendirme çalışmaları sonucunda bunların yerine yedek icmal listesinden ek asil listeye alınacakların tespit edildiği ve projelerinin kabul edilerek onaylandığını kaydetti. Proje kapsamında ek hak kazananların listesinin 25 Temmuz-29 Temmuz 2016 tarihleri arasında İl Müdürlüğünün ‘malatya.tarim.gov.tr’ adlı internet sayfası ile ilan panolarında yer aldığını anlatan Selvi, hak sahipleri ile 1 Ağustos- 5 Ağustos tarihleri arasında yatırımını gerçekleştirecekleri ilçedeki Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde hibe sözleşmesi imzalanacağını sözlerine ekledi.
Müdür Selvi, yatırımcıların hibe sözleşmesinde belirtilen proje uygulama süresi içerisinde satın alımlarını gerçekleştireceklerini vurgulayarak, yatırımcı bazında proje bütçesinin ise 30 bin TL’ye kadar olan kısmında, projenin tamamının hibe şeklinde karşılanacağını açıkladı.