19 Ekim Muhtarlar Günü Akçadağ ilçesinde yapılan törenle kutlandı.
Akçadağ Cumhuriyet Meydanında düzenlenen törene Akçadağ Belediye Başkan Vekili Turan Sarpkaya, Akçadağ Muhtarlar Derneği Başkanı Eyüp Gönültaş, kamu kurum ve kuruluşların amirleri sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile mahalle muhtarları katıldı.
Atatürk büstüne çelenk sunulması ve saygı duruşunda bulunulmasının ardından programda bir konuşma yapan Akçadağ Muhtarlar Derneği Başkanı Eyüp Gönültaş, 187 yıl önce başlatılan Muhtarlık müessesesinin hizmetin ilk noktası olduğunu vurgulayarak “Devletin ihtiyaçlarını millete duyuran, devletin yaptığı işleri milletle tanıştıran ve demokrasiye ilk geçiş noktası olan muhtarlık yaklaşık 187 yıl önce başlatılmıştır” şeklinde konuştu.
Osmanlı padişahlarından II. Mahmut döneminde başlatılan muhtarlık müessesesinin 1876 yılına kadar 43 yıl boyunca ülkede yapılan tek seçim olduğunu ifade eden Gönültaş, “Bu nedenle demokrasiye ilk başlangıç noktası olan muhtarlık müessesesini bize 2 yıldır muhtarlar günü olarak ta 19 Ekimi bize bahşeden değerli devlet büyüklerimize teşekkür ediyoruz. Bizler mahallelerimizde sadece yolla, elektrikle, suyla ilgilenen değil 24 saat esasına göre çalışan mesai gözetmeyen vatandaşın her türlü sıkıntısı ile ilgilenen insanlarız bu nokta elimizden geldiğince devletle, milletle arasında köprü olmaya çalışıp demokrasinin ve kardeşliğin tesisi noktasında ciddi gayretler sarf etmeye çalışıyoruz. Bu vesile ile şehit olmuş muhtarlarımızın ruhları şad olsun diyorum" diye konuştu.
Cumhuriyet Meydanında yapılan törenin ardından muhtarlar Akçadağ İlçe Kaymakamı Serdar Demirhan’ı makamında ziyaret etti.
Ziyarette konuşan Kaymakam Demirhan, "Akçadağ’da güzel birlik ve dayanışma ortamının olduğunu düşünüyorum.Muhtarlarımızla yakın çalışıyoruz.Kendileri her türlü sorunlarını her türlü ihtiyaçlarını bizleri haberdar ediyor. Devletine milletine bağlı muhtarlarımız kaymakamları ile yakın çalışmalarını devam ettiriyor. Bu vesile ile kendilerine teşekkür ediyorum" ifadelerine yer verdi.
Muhtarlar heyeti daha sonra Akçadağ Belediyesi ile Akçadağ Meslek Yüksek Okulunu ziyaret ederek temaslarını sürdürdü.