Malatya 1. Amatör Küme Büyükler Futbol Ligi’nin şampiyonu İnönü Üniversitesi oldu.
Yeşiltepe’de oynanan Play- Off 2. hafta maçlarında Doğanşehir Belediyespor’u 3 - 0’la geçen sarı- siyahlılar son hafta öncesi puanı 6’ya çıkararak, ikili averajla liderliği garantiledi.
Bölgesel Amatör Lig’e çıkma mücadelesi veren 1966 Malatya Gençlikspor, Doğanşehir Belediyespor, İnönü Üniversitesi ve Hekimhan Belediyesi Girmanaspor’un oluşturduğu play off grubunda, 2. hafta geride kaldı.
Oynanan karşılaşmalarda Hekimhan Belediyesi Girmanaspor, 1966 Malatya Gençlik’i 6 - 1 mağlup etti. Günün bir diğer maçında 3’er puanlı iki takım liderlik karşılaşması için karşı karşıya geldi. İnönü Üniversitesi, Doğanşehir Belediyespor’u 3 - 0’lık skorla geçerek puanını 6’ya çıkardı.
Son hafta 1966 Malatya Gençlik ile karşılaşacak İnönü Üniversitesi, Play-Off grubunu lider olarak bitirmeyi, hem Hekimhan Belediyesi Girmanaspor’a hem de Doğanşehir Belediyespor’a ikili averajdan dolayı üstünlük kurduğu için, son maç öncesi garantiledi.
Malatya 1. Amatör kümede şampiyon olan sarı- siyahlılar Play-Off son maçının ardından Bölgesel Amatör Lig(BAL) baraj maçı için 44 Malatyaspor’u bekleyecek.