Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi 2016 yılının son toplantısını yaptı. Aralık ayı toplantısının ikinci Birleşimi Meclis Başkan Vekili Hasan Gögüs başkanlında gerçekleştirildi.
Toplantı öncesi bir konuşma yapan Meclis Başkan Vekili Hasan Göğüs, 10 Aralık tarihinde İstanbul Beşiktaş’ta meydana gelen terör saldırısını kınadı. Meclis Başkan Vekili Gögüs, “İstanbul’da meydana gelen hain terör saldırısı sonrasında şehit olanlara Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Rabbim ailelerine sabırlar versin. Böyle üzücü olaylarla inşallah ülkemiz ve milletimiz bir daha karşı karşıya kalmaz. Millet olarak her zaman güvenlik güçlerimizin yanındayız” dedi.
Meclis Başkan Vekili Hasan Gögüs’ün konuşmasının ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Gündem maddeleri arasında yer alan bazı maddeler görüşülerek karara bağlanırken, bazı maddelerde ilgili komisyonlara havale edildi.
Darende’ye 15 Temmuz Şehitler Meydanı
Gündem maddeleri arasında yer alan Darende İlçesinde, Hacı Hasan Akyol Çarşı Meydanı isminin “15 Temmuz Şehitler Meydanı” olarak değiştirilmesi, Yenice Mahallesinde eski Belediye Hizmet binası önünden başlayarak Şuğul Mahallesi sınırına kadar olan caddeye ise “Şehit Murat İnci Caddesi” isminin verilmesi kabul edildi
Ücret tarifeleri
Gündem maddeleri arasında yer alan Malatya’daki Basın Mensuplarının faydalanacağı 2017 yılı Basın kartı bedeli 150 lira olarak belirlendi.
Ayrıca Büyükşehir Belediyesi tarafından Sosyal görevlere gidecek olan Toplu Ulaşım araçlarının ücret tarifesi de görüşülerek karara bağlandı.
Alınan karar doğrultusunda, 2017 yılında eğitim kurumları, STK ve diğer kuruluşların talebi doğrultusunda, sosyal görevlere gidecek otobüsler için mesafeye göre 100 km’ye kadar 125 lira ile 450 lira arasında ücret alınacak. Cenaze hizmetlerinde ise 40 km’ye kadar olan mesafeler için 100 lira, 100 km’ye kadar olan mesafeler için ise 250 lira alınacak.
Büyükşehir Belediyesi 2. Ordu Karşısında bulunan Şehit Astsubay Ömer Halisdemir Konferans salonu ücretinde ise indirime gidildi. Önceki yıllarda 120 lira olan kira bedeli 2017 yılı için 100 lira olarak belirlendi.
2017 Yılının ilk toplantısı 11 Ocak’ta
Malatya Büyükşehir Meclisi, 2017 yılının ilk toplantısını 11 Ocak Çarşamba günü saat 14.00’de yapmayı kararlaştırdı.