29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 93. Yıldönümü dolayısıyla İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kızılay, Malatya Barosu Başkanı Avukat Enver Han ve MÜSİAD Malatya Şube Başkanı Mehmet Balin bir mesaj yayımladılar.
İnönü Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ahmet Kızılay, yayımladığı mesajında Türkiye Cumhuriyeti’nin 93’üncü yıldönümünü gururla ve kıvançla kutlamakta olduklarını belirterek, “Cumhuriyet, her şeyini kaybetmiş olan bir milletin ulusal bağımsızlığını kazanabilmek için giriştiği milli mücadelenin sonucunda elde ettiği büyük bir zaferin sonucudur. Bu nedenle yüce Türk Milleti, kendine emanet edilen Türkiye Cumhuriyeti’ni, huzur ve refah dolu yarınlara ulaştırmak için hiç şüphesiz ki el birliği ile çalışacak ve her konumda sahip çıkacaktır. Cumhuriyetimizin 93’üncü yılını kutladığımız bu günlerde, geleceğe büyük bir ümit, inanç ve gayretle yürümek azmi ve de kararlılığı içindeyiz. Vatanımızın bölünmez bütünlüğüne ve ulusumuzun birliğine her zamankinden de çok ehemmiyet vermekteyiz. Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, canından aziz bildiği vatanı için kanlarını bu toprağa dökmüş şehitlerimizi rahmet ve minnetle bir kez daha yad ediyor Cumhuriyet Bayramınızı yürekten en kalbi sevgilerimle kutluyorum” ifadelerine yer verdi.
Baro Başkanı Han’dan kutlama
Malatya Barosu Başkanı Av. Enver Han’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında “Özgürlüğün, eşitliğin ve adaletin teminatı olan Cumhuriyetimizin kuruluşunun 93. yılını kutluyoruz. Cumhuriyet, milletimizin tarihindeki en önemli gurur tablolarından biridir” ifadelerine yer verdi.
Han’ın mesajı şu şekilde:
“Cumhuriyetimiz, hukukun üstünlüğüne dayalı, hak ve özgürlüklerle ilgili sıkıntıların ortadan kalktığı, bireyin önemsendiği demokrasi olmalıdır. İnsani değerlere önem veren, egemenliğin asıl sahibi olan halkın fikirlerini serbestçe ifade ettiği, milletin kendi kendini yönettiği, hukukun üstünlüğüne dayalı, demokratik bir yönetim şekli olan Cumhuriyetle birlikte her alanda büyük gelişmeler sağlanmalı çağdaş uygarlık düzeyine ulaşılmalıdır.
Cumhuriyet’i yaşatmak, yöneteni ve yönetileniyle herkesin sorumluluklarını, hiçbir kuşkuya yer bırakmadan yerine getirmesiyle başarılabilecek bir hedeftir.
Bu inanç ve kararlılıkla benzeri olmayan bir mücadelenin zaferle sonuçlanmasını sağlayan Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, Cumhuriyetimizin kurulmasında ve yaşatılmasında emeği geçen tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi sonsuz minnet, şükran ve rahmetle anıyoruz”
MÜSİAD Malatya Şube Başkanı Mehmet Balin’de Türkiye Cumhuriyeti’nin 93’üncü yıl dönümünü gururla karşıladıklarını belirterek şunları ifade etti.
“93 yıllık bu tarih, aziz milletimizin en zor zamanlarda nasıl yeniden ayağa kalkabileceğini gösteren ve geleceğimiz için umut aşılayan örneklerle doludur. Son dönemde yaşanan olaylar da, milletin iradesine dayanmayan her girişimin hüsrana uğramaya mahkum olduğunu göstermiştir.
Bu vesileyle, İstiklal Kahramanlarımız başta olmak üzere vatanı için korkmadan mücadele etmiş tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın ülkemiz ve milletimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum.”