Bağımlılığa karşı toplumsal duyarlılık oluşturmak adına yürütülen Güçlü Nesiller, Güçlü Şehirler Projesi kapsamında Sabancı Kültür Merkezi’nde sahnelenen “Umutlar Solmasın” adlı oyunu yaklaşık 4 bin öğrenci izledi.
Malatya İl Emniyet Çocuk Şube Müdürlüğü ve Halk Sağlığı Müdürlüğü’nün SODES programı çerçevesinde bağımlılığa karşı toplumsal duyarlılık oluşturmak adına ortaklaşa yürüttükleri Güçlü Nesiller, Güçlü Şehirler Projesi kapsamında Sabancı Kültür Merkezi’nde bir hafta boyunca her gün iki seans halinde sahnelenen “Umutlar Solmasın” adlı oyun büyük beğeni topladı. Öğrencilere uyuşturucunun zararlarının anlatıldığı “Umutlar Solmasın” adlı tiyatro oyununda alkolik bir babanın ailesi üzerinde oluşturduğu baskı ortamı sonrasında bir çocuğun uyuşturucu batağına saplanması ve hayatını nasıl kaybettiği konu edildi. Aile içinde gördüğü ilgisizlik ve kurduğu yanlış arkadaşlıklar nedeniyle uyuşturucu bağımlısı olan bir çocuğunun ibret dolu hayat hikayesinin ele alındığı oyun sırasında salonda duygusal anlar yaşandı.
Umut Sarıaslan’ın yazdığı, Ömer Konakçı’nın yönettiği tek perdelik tiyatro oyununda Tolga Tunç, İrem Alhan, Ediz Bostan, Nihal Yakar, Samet Güler, Sema Küllü, Faruk Güler, Cem Çakır, Arif Doğan, Sefa Yiğit, Muhterem Çoban ve Cihad Özdemir rol aldı. Anne ve babaların çocuk yetiştirirken dikkat etmesi gereken noktaları öne çıkartan oyunda, aile ortamlarında sürekli baskı gören gençlerin nasıl boşluğa düştüğü, uyuşturucu batağına nasıl saplandıklarına ilişkin önemli mesajların verildiği “Umutlar Solmasın” adlı tiyatro oyununa öğrenciler büyük ilgi gösterdi.
Tiyatronun sonunda kısa bir konuşma yapan “Baba” rolündeki Ömer Konakçı, gençliğe tozpembe olarak sunulan uyuşturucunun çok zararlı olduğunu, bu yüzden çevrelerinde uyuşturucu kullanan ya da satan birilerini gördüklerinde polise veya jandarmaya bildirmeleri gerektiği konusunda öğrencilere tavsiyelerde bulundu.