Malatya Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde düzenlenen ve başta İyilik-Der ile İHH olmak üzere birçok sivil toplum kuruluşu tarafından desteklenen 44 Günde 44 TIR Yardım Kampanyası devam ediyor.
Doğu ve Güneydoğu bölgesindeki mağdur vatandaşlar için düzenlenen kampanya çerçevesinde daha önce 3 kamyon gıda gönderen Malatya Büyükşehir Belediyesi, bugün de 2 kamyon daha gıda yardımı ile 86 koli ilaç gönderdi. Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen 2 kamyon gıda yardımının gönderilmesi dolayısıyla Malatya Büyükşehir Belediyesi önünde bir tören düzenlendi. Törende ilk olarak konuşan AK Parti İl Başkan Yardımcısı Mahmut Öner Özer, tüm İslam aleminin Regaip Kandili’ni kutladı. Özer, “Bugün hayır kervanında birlikteyiz. Belediyemizin organize etmiş olduğu ve duyarlı sivil toplum kuruluşlarımızın katkısıyla TIR’larımızı gönderiyoruz. Bu yardım TIR’larını Türkiye’nin dört bir yanındaki yardımlara ilaveten gönderiyoruz. Rabbim ülkemize güzel günler ihsan eylesin” şeklinde konuştu.
“MAĞDURLARA DAĞITILACAK”
İyilik-Der Malatya Temsilciliği Yöneticisi Mehmet Yel, 44 Günde 44 TIR Yardım Kampanyası ile toplanan yardımların mağdurlara dağıtılacağını söyledi. Yel, “Bu 2 TIR’ın içerisinde bin gıda kolisi var. Kolilerin içerisinde, çay, şeker, pirinç, un, makarna, helva, yağ ve muhtelif diğer gıda maddeleri bulunuyor. Bu iki TIR’dan biri Diyarbakır’da mağdur olan mazlumlara gidecek. Diğeri de Van’a gidecek ve oradaki mağdurlara dağıtılacak. Ayrıca 150 bin lira değerinde Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından verilen ilaç var. Gaziantep’te Suriyeli hastaların tedavi gördüğü hastaneye teslim edeceğiz” ifadelerini kullandı.
İHH Malatya Şube Başkanı Ömer Derin ise Regaip Kandili dolayısıyla yardım konvoyunun daha da anlamlı olduğunu belirterek, her zamankinden daha fazla kardeşliğe ihtiyaç duyulduğunu söyledi. Derin, “Biz binlerce yıl aramızdaki farklılıkları gözetmeksizin bir arada yaşamayı başarmış bir milletiz. Tekrar bunu başaracağız, bir ve beraber olacağız, kenetleneceğiz. Bu TIR’lar sembolik anlamda bunu ifade ediyor. Aramıza sınır koymak isteyenlere, hiçbir sınır koyamayacaklarını, farklılıkların bizi bölemeyeceğini ifade etmek amacıyla, TIR’larımız kardeşlik elini uzatan TIR’lar olacak” sözlerini kaydetti.
“YARDIM KERVANI DEVAM EDİYOR”
Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Şefik Şengün de, Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde yardım kervanının devam ettiğini belirtti. Şengün, “Özellikle İyilik-Der ve İHH bize büyük destek veriyor. Bu yardımlarımız doğudaki mağdurlara ve mültecilere gönderilmek üzere hazırlandı. Diyarbakır ve Van’a gidecek” diye konuştu.
150 BİN LİRALIK İLAÇ YARDIMI
Gıda yardımının yanı sıra Malatya Büyükşehir Belediyesi, özellikle hasta göçmenlerin tedavisinde kullanılmak üzere 86 koliden oluşan 150 bin lira değerindeki ilaçları da Gaziantep’e gönderdi.