Malatya Büyükşehir Belediyesince yürütülen "44 Günde 44 Tır Yardım Kampanyası" kapsamında, terör mağdurları ve Suriyeliler yararına kermes düzenlendi.

Malatya Büyükşehir Belediyesi, Malatya Eczacı Odası ve İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı iş birliğinde başlatılan, Malatya Valiliği ve bazı sivil toplum kuruluşlarının da destek verdiği yardım kampanyası devam ediyor.

Büyükşehir Belediye binası yanında kurulan çadırda, sivil toplum kuruluşlarının yanı sıra vatandaşların da katkılarıyla terör mağdurları ve Suriyeliler yararına kermes hazırlandı.

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Şefik Şengün, kermesin açılışında, belediyenin öncülüğünde başlatılan yardım kampanyasının vatandaşlardan büyük destek gördüğünü söyledi.

Kermesi terör mağdurları ve Suriyelilere destek amacıyla hazırladıklarını anlatan Şengün, "İnşallah vatandaşlarımız da kermese ilgi gösterir ve terör mağdurlarıyla Suriyelilere küçük de olsa bir destek sağlamış olur. 'Bu çorbada bizim de bir kaşık tuzumuz olsun' diyorsanız, kermesimize bekliyoruz. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz." dedi.

Dua edilmesinin ardından vatandaşların da katkılarıyla hazırlanan kermesin açılışı yapıldı.

Kermes alanında ayrıca Suriye'deki dramı yansıtan fotoğraflar da sergilendi.