Malatya Büyükşehir Belediyesi, Battalgazi ilçesine bağlı Çakıran, Pelitli, Düzyol, Hisartepe ve Alhanuşağı mahallelerinde asfaltlama çalışmaları yapıyor.
Havaların ısınmasıyla birlikte kent genelinde yol çalışmalarına hız veren Büyükşehir Belediyesi, kırsal bölgelerde bu çalışmalarını artırdı. Battalgazi ilçe sınırlarında bulunan ve 5 mahallenin ulaşımını sağlayan 12 kilometrelik grup yolu asfaltlanıyor. Çakıran, Pelitli, Düzyol, Hisartepe ve Alhanuşağı mahallelerini birbirine bağlayan grup yolunda sürdürülen asfaltlama çalışmalarının yanı sıra söz konusu mahalle merkezlerinde de asfaltlama çalışmaları yapılıyor. Bölgede geçtiğimiz yıl da yol genişletme, alt yapı ve asfaltlama çalışmaları yapan Büyükşehir Belediyesi, bölgenin ulaşım sorunlarını büyük oranda çözdü.
Yapılan çalışmaları değerlendiren bölge halkı, hizmetlerden duydukları memnuniyeti dile getirdi. Malatya kent merkezine 25 kilometre uzaklıkta olduklarını belirten mahalle sakinleri, “Geçmişte yol, su gibi sorunlarımızı çözmek büyük çaba ve emek isterdi, aylarca beklerdik. Şimdi ise sorunlarımızı anlatmaya bile gitmiyoruz, yetkililer sorunun yaşandığı yere geliyor. Yapılan çalışmalar kapsamında il önce yollarımız genişletildi, şimdi de birinci kat, ikinci kat asfalt çalışmaları yapılıyor” dediler.