Kurulduğu günden bu güne birçok alanda kurs veren ve binlerce kursiyer yetiştiren Malatya Büyükşehir Belediyesi Sanat Eğitim Merkezi (MABESEM) de 2016 yılının ilk 6 ayında 2000’in üzerinde kursiyer faydalandı.
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı tarafından verilen bilgiye göre, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren MABESEM’de değişik zamanlarda 30’un üzerinde kurs programları düzenlendi. Toplumun her kesimi tarafından yoğun ilgi gören MABESEM’de, 2016 yılının ilk 6 ayında düzenlenen kurslara 2000’in üzerinde kursiyer katıldı.
MABESEM’de şu anda, Ahşap Oyma, Ahşap Boyama, Ahşap Yakma, Bağlama, Bakır Rölyaf, Bez Bebek, Çini, Diksiyon, Drama, Ebru, Fotoğrafçılık, Gitar, Grafik Tasarım, Heykel, Hüsn-ü Hat, Kağıt Rölyef, Karakalem, Keman, Kil Şekillendirme, Ney, Piyano, Ritm, Ses Eğitimi, Şan Eğitimi, Takı Tasarım, Temel Sanat Eğitimleri, Tezhip, Tiyatro, Ud, Yağlı Boya, Yan Flüt olmak üzere toplam 31 alanda aktif şekilde kurslar veriliyor.
MABESEM’de verilen 30’un üzerinde düzenlenen kurslardan, en fazla ilginin Gitar, Karakalem, Keman, Drama, Kil şekillendirme ve Bağlama kurslarına olduğu kaydedildi.