İngilizce, Fransızca, Rusça, Gürcüce, Türkçe, Kürtçe ve Ermenice bilen 42 yaşındaki Pınar Sarcan (Knarik Voskanyan), AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilk evliliğinden bir kızı olduğunu, Rus eşinden ayrıldıktan sonra babasıyla Erivan'da yaşarken ikinci eşinin amcasıyla tanıştığını söyledi. Bu vesileyle Malatyalı İ.S. (65) ile yaklaşık 9 yıl önce evlendiğini anlatan Sarcan, bu evlilikten de bir kızı olduğunu belirtti.

İkinci eşinden de şiddetli geçimsizlik nedeniyle bir süre önce boşandığını dile getiren Sarcan, "Ayşe (12) ve Şaziye (8) isimli iki çocuğum var. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünden büyük kızım için aldığım 500 lirayla geçinmeye çalışıyorum. Evim kira, ev sahibine kirayı veremiyorum. 8 aylık kira birikti, çok zor durumdayım" diye konuştu.

Ev kirasının aylık 300 lira olduğunu belirten Sarcan, "Elektrik ve su faturası ödüyorum. Çocuklar okula gidiyor, masrafları var. Yetişmek, bakmak lazım. Hangisine yetiştireceğim'Bakkaldan yiyecek alıyorum, onu sonra ödüyorum" dedi.

Kentte bir süre önce çalıştığı bir fabrikada başına kasa düştüğünü anlatan Sarcan, "Doktora gittim, rapor verdi. Kafamdaki sinir damarı üstünde kist oluşmuş" ifadesini kullandı.
Sağlık sorunlarını çözdüğü takdirde iş arayacağını dile getiren Sarcan, "Hastayım, iş yapamıyorum. Başımdan rahatsızım. Tedavim için destek istiyorum. Tedavimden sonra iş istiyorum" şeklinde konuştu.

Çalışıp çocuklarıma bakmak istediğini belirten Sarcan, "Ne olacak bilmiyorum. Çocuklarımı düşünüyorum. Elimden bir şey gelmiyor. Başımı yastığın üstüne koyduktan sonra kaldıramıyorum, kötü oluyorum. Çocuklarıma belli etmiyorum. Çocuklarımın üzülmesini istemiyorum" dedi.

Sarcan, kentte daha önce kot ve piliç fabrikalarında çalıştığını, aynı şekilde iş verilmesi halinde çalışabileceğini belirterek, 7 dil bildiği için tercümanlık yapabileceğini söyledi.
Türkiye'yi çok sevdiğini ve yaklaşık 3,5 yıl önce kendi isteğiyle Müslüman olduğunu belirten Sarcan, Müslüman olduktan sonra örtündüğünü ifade ederek, "Büyük kızım Ayşe'ye 'namaz kılmak istiyorum' dedim. Kızım bana öğretti. Onlara okulda öğretiyorlar. Kitabından da gösterdi. Beraber kıldık. Şimdi namazımı kılıyorum. Her şeyi Allah'a emanet etmişim. Allah bir kapı açsın" diye konuştu.

Babaannesinin aslen Eleşkirtli olduğunu ifade eden Pınar Sarcan, babasının bundan dolayı Türkiye'ye sempatisi olduğunu ve Müslüman olup olmama konusunda kendisini serbest bıraktığını dile getirdi.

SYDV, Sarcan'a destek oluyor

Malatya Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Hamdi Pektaş, Sarcan'ın, büyük kızı Ayşe için Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünden aylık 574 lira yardım aldığını belirterek, "Kendisinin vakfımızda dosyası var. Biz vakıf olarak her yıl bir ton kömür yardımı, her bayram 100 lira bayram yardımı ve her ay büyük kızı için 55, küçük kızı için 45 lira çocuk yardımı yapıyoruz" şeklinde konuştu.

Sarcan'a geçen yaz mevsiminde bir ton kömür yardımında bulunduklarını dile getiren Pektaş, "Kömürünü çabuk bitirmiş olmalı. Yerel basına kömürünün olmadığını söylemiş. Bu defa da kendisine yarım ton kömür satın alıp verdik" dedi.