Basın İlan Kurumu (BİK) Malatya Şube Müdürü Nihat Abacı ve Malatya Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü İbrahim Halil Kılıç, Malatya Gazeteciler ve Televizyoncular Cemiyeti (MGTC) Başkanlığına yeni seçilen Kemal Deniz’e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.
Ziyaretten dolayı mutlu olduğunu belirten MGTC Başkanı Kemal Deniz, konuşmasına son günlerde artan terör saldırılarını kınayarak başladı. Saldırılarda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara ise acil şifalar dileyen Deniz, terörün bir an önce son bulmasını temenni etti. BİK Malatya Şube Müdürü Nihat Abacı ve Malatya Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü İbrahim Halil Kılıç’ın uzun zamandır Malatya basını ile iç içe olduğunu belirten Deniz, ziyaretten dolayı her iki isime de teşekkür etti.
Konuşmasına, Van, Elazığ, Bitlis, Gaziantep, Şanlıurfa ve Tunceli’de meydana gelen terör saldırılarını lanetleyerek başlayan BİK Malatya Şube Müdürü Nihat Abacı da, saldırılarda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi. Basın mensuplarının çok zor şartlar altında çalıştığını ifade eden Abacı, basın çalışanlarının sosyal imkanlarının artırılması noktasında çalışmalar yaptıklarını söyleyerek, "Bu kapsamda geçtiğimiz aylarda birkaç hastanemiz ile fark indirimi konusunda protokol imzaladık, bunun yanında yerel gazetelerin okuması için de bir çalışmamız olmuştu” dedi. Gazetecilerin sorunlarının yanında sorumluluklarının da olduğunu dile getiren Abacı, “15 Temmuz darbe girişiminden sonra basın iyi bir sınav vermiştir. Ben bu konuda gösterdikleri duyarlılıktan dolayı tüm basın mensuplarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Malatya’nın bölgedeki şehirler arasında önemli bir yere gelmesinde basının rolünün büyük olduğuna dikkat çeken Malatya Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü İbrahim Halil Kılıç ise, “Tabi bu büyük görevleri yapan basın mensuplarının kendi haklarını korumaları adına da örgütlenmeleri gerekiyor. MGTC’de işte bu amaçla kurulan bir örgüttür. Ben MGTC’nin yeni yönetimine başarılar diliyorum ve önümüzdeki süreçte önemli işler yapacağına inanıyorum” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından BİK Malatya Şube Müdürü Abacı, MGTC Başkanı Deniz’e BİK tarafından çıkarılan bir kitap hediye etti.