Basın İlan Kurumu Malatya Şube Müdürü Nihat Abacı'ya "hayırlı olsun" ziyaretinde bulunan Ağbaba, burada basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
Bir gazetecinin, "Spor Toto 2. Lig ekiplerinden Yeni Malatyaspor, hakem kararlarına tepkili. Bu konuda Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'a soru önergesi verdiniz, neler söylemek istersiniz?" sorusu üzerine Ağbaba, Yeni Malatyaspor üzerinde 2 yıldır oyunlar oynandığını iddia etti.

Bunu artık tesadüf olarak değerlendirmediklerini belirten Ağbaba, geçen sezon Fethiyespor karşılaşmasında iki dakika içerisinde Yeni Malatyaspor'un bir üst lige çıkmasının engellendiğini öne sürerek, "Ondan başlayarak Malatyaspor'un birçok yerde hakkı yeniyor. Hakemler eliyle, maalesef güvenlik güçleri eliyle Malatyaspor'a baskı uygulanıyor. Geçen haftalarda bunun örneğini gördük. Yani hakemlerin haklarımızı elimizden alması yetmiyormuş gibi bir de taraftarlarımızı, yöneticilerimizi dövüyorlar. Bu, kabul edilebilir bir şey değil. Ben, bütün siyasileri de göreve davet ediyorum" diye konuştu. 

Bakan Kılıç'la görüşeceğini ve Yeni Malatyaspor'un durumunu aktaracağını ifade eden Ağbaba, bundan sonra da Yeni Malatyaspor'un ve taraftarların yanında olacağını söyledi.

 

- "Siyaset yapmak istediğim yer, Malatya"

Genel seçimlerde nereden aday olacağı sorulan Ağbaba, bütün bağının Malatya'da olduğunu belirterek, "Eğer Malatyalılar bu konuda olumsuz bir tavır içerisinde değillerse, benim siyaset yapmak istediğim yer, Malatya. Kendimi güvende hissettiğim, kendimi rahat, mutlu, huzurlu hissettiğim tek bir yer var dünyada, o da Malatya" dedi.

Ağbaba, başkanlık sistemi tartışmalarına değinerek, "Yani bu başkanlık sistemi, bizim açımızdan kabul edilebilir bir şey değil. Cumhurbaşkanı, şimdi fiilen uygulamaya çalışıyor. Burada anayasal suç işlediğini söylemek istiyorum" ifadesini kullandı.

 

- "İç Güvenlik Paketi"

Meclis'te bu hafta görüşülecek "İç Güvenlik Paketi"ne de değinen Ağbaba, şunları söyledi:

"İç Güvenlik Paketi eğer geçerse Türkiye'de kimse artık demokrasi demesin. Artık rejimin adı değişmiştir, o faşizm olur. O, İç Güvenlik Paketi geçtiği andan itibaren, bu karara oy verecek milletvekilleri de belki bu ayıbı 100 yıl taşır çünkü İç Güvenlik Paketi bu haliyle geçerse o verilen yetkilere baktığımız zaman, dünyanın hiçbir ülkesinde, Cumhurbaşkanının çok sevdiği Sudan'da bile polisin, güvenlik güçlerinin böyle bir yetkisi yok. Resmen her türlü karar valiye veriliyor. Bu, 12 Eylül'de bile yaşanmadı. Geçerse, eğer böyle bir şey olursa 12 Eylül'den bile beter olur. 12 Eylül'de bile polisin, jandarmanı elinde böyle yetkiler yoktu. Sıkıyönetim, olağanüstü hal döneminde bile böyle haklar yoktu. Hem güvenlik güçlerine hem valiye direkt gözaltına alma, tutuklama, derdest etme, evini arama, çıplak arama her türle yetkiyi veriyorsunuz. Bu, çok tehlikeli bir şey. Yarın iktidara da dokunur bu iş. Herkesin dikkat etmesi gerekir diye düşünüyorum ve demokrasinin d'sine inananların buna Meclis'te oy vermeyeceğini biliyorum. Umarım geçmez."