Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Kurban Bayramı nedeniyle yazılı bir mesaj yayımladı.
Bayramların birlik, dayanışma, barış ve kardeşlik olduğunu belirten CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba, “Ne yazık ki ülkemizde ve bölgemizde yaşanan katliamlar nedeniyle bu Kurban Bayramını buruk yaşıyoruz. İnsanlarımız bayrama acının, gözyaşının, haksızlığın ve yoksulluğun gölgesinde giriyor.
Biz, Anadolu’nun eşsiz topraklarında şehit haberlerinin, katliamların son bulduğu, insan hak ve özgürlüklerinin sonuna kadar kullanıldığı, adaletin herkese eşit bir şekilde dağıtıldığı, anti demokratik uygulamalara, ötekileştirme ve tek tipleştirme çabalarına son verildiği, dini, dili, ırkı mezhebi, cinsiyeti ne olursa olsun herkesin mutlu bir şekilde yaşadığı bir ülke özlemindeyiz. Ve bu özlemimizi hayata geçirmek için çalışıyoruz. Çünkü bizim tüm dünyaya örnek, birlik-beraberlik içinde imkansızı başardığımız Kurtuluş Savaşı tecrübemiz ve her engeli aşacak gücümüz var.
Bu duygu ve düşüncelerle tüm yurttaşlarımızın Kurban Bayramını kutluyor, bayramın ülkemizde ve bölgemizde yaşayan tüm insanlara mutluluk getirmesini diliyorum" ifadelerine yer verdi.