CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Hakkari ve Siirt’te PKK terör örgütü tarafından gerçekleştirilen saldırılarda 3 asker ile 2 polisin şehit olmasının ardından bir taziye mesajı yayınladı. Ağbaba, “Terör kimden ve nereden gelirse gelsin mutlaka karşı koymak gerekir” dedi.
Malatya Milletvekili Veli Ağbaba yayımladığı mesajında, “Siirt’te askeri konvoyun geçişi esnasında teröristlerce önceden yola yerleştirilen el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu 3 askerimizin ve Hakkari’de polis kontrol noktasına bombalı araçla yapılan saldırıda 2 polisimizin şehit düştüğünü üzüntüyle öğrenmiş bulunuyorum. Her zamankinden daha çok birliğe, beraberliğe ve sağduyuya ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde yapılan hain saldırıları bir kez daha kınıyorum” ifadelerini kullandı.
Mesajında terörün herkes tarafından lanetlenmesi gerektiğini belirten Ağbaba, “Terörü herkesin lanetlemesi ve mesafe koyması gerekir. Biz bugüne kadar her platformda teröre karşı olduğumuzu dile getirdik. Terör kimden gelirse gelsin, nereden gelirse gelsin mutlaka karşı koymak gerekir” dedi.
Ağbaba, “Malatyalı Er Mikail Yaşa ile birlikte terör saldırılarında şehit düşen asker ve polislerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum” ifadelerine yer verdi.