Malatya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren UKOME, 7. Olağan toplantısını Genel Sekreter Yardımcısı Zeki Sarılar başkanlığında gerçekleştirdi.
Ulaşım Koordinasyon Merkezi Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya, ilgili kurum yetkilileri, daire başkanları ve şube müdürleri katıldı. Toplantı öncesi kısa bir konuşma yapan Genel Sekreter Yardımcısı Zeki Sarılar, “Ülkemizde 15 Temmuz’da çok üzücü bir olay yaşandı. Bu üzücü olay Türk milletini derinden yaraladı ve üzdü. Cenab-ı Allah böyle üzücü olayları bir daha yaşatmasın. Şehitlerimize Allah’tan rahmet geride kalanlara sabırlar, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum” şeklinde konuştu. Genel Sekreter Yardımcısı Zeki Sarılar’ın konuşmasının ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Toplantıda gündem maddeleri arasında yer alan Büyükşehir Belediyesi ile Yeşilyurt Belediyesi tarafından Yakınca, Bostanbaşı, Çilesiz bölgelerini kapsayan bisiklet yolları projesine Çevre ve Şehircilik Bakanlığının UKOME kararı alındıktan sonra destek vereceğine ilişkin gündem maddesi oylanarak kabul edildi.
Daha önce İlçe ve Köy Terminali olarak kullanılan ve mülkiyeti Büyükşehir Belediyesine ait olan alanın satışının ardından İlyas Mahallesi’nde yine mülkiyeti Büyükşehir Belediyesine ait olan alana yeni bir terminal yapılmasına ilişkin gündem maddesi kabul edildi. İlgili Bakanlığın uygun görüşü doğrultusunda havaalanı ile Malatya merkez arasında toplu taşıma hizmeti vermek amacıyla 2 aracın görevlendirilmesi, taşıma ücretinin ise 5 TL olarak belirlenmesine, geçici otopark alanının oluşturulması, bilet satış gişesinin yerinin belirlenmesi işi Malatya Havaalanı Müdürlüğü tarafından yapılmasına ilişkin gündem maddesi de UKOME tarafından kabul edildi. Kiltepe ve Çavuşoğlu mahallesi sınırlarında yer alan, sanayi içerisinden hayvan pazarı istikametine geçiş güzergahında bulunan demiryolu hemzemin geçidi üzerine yapılan üst geçit çalışmaları dolayısıyla yolun araç trafiğine kapatıldığı ve mahallenin bağlantı yolunun kesildiği bu doğrultuda trafik akışının geçici olarak gerekli güvenlik önlemlerinin alınmasından sonra ileri bir noktaya taşınması ile Mişmiş Park Fuar Alanı girişinde bulunan kavşak yerinin ileri bir noktaya alınması kabul edildi. Turgut Temelli Caddesi ile Yeni Boztepe Caddesi arası, Yeni Boztepe Caddesi ile İyilik Sever Caddesi arasında parkmetre uygulamasına geçilmesine yönelik gündem maddesi de görüşülerek kabul edildi. UKOME toplantısında alınan kararlar ita amirinin onayına sunulduktan sonra uygulamaya geçilecek.