AK Parti Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı, CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba’nın ‘Darbecilerin silahla yapamadığını AK Parti, Kanun Hükmünde Kararnamelerle yapıyor’ sözünü eleştirerek “Gündemi doldurmak için söylenmiş asılsız sözlerdir” dedi.
CHP’li Veli Ağbaba’nın geçtiğimiz günlerde Eğitim-Sen ziyaretinde yapmış olduğu açıklama üzerine yazılı bir açıklama yapan AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı, “iddiası akla ziyan olup, akıl tutulması sonrası ispatının yapılması imkansız, iddiadan da öteye geçmeyen sadece yapmış oldukları ziyarette sözde özgürlük ve sendika savunuculuğu olup, gündemi doldurmak için söylenmiş asılsız sözlerdir” ifadelerini kullandı
Açıklamasında Ağbaba’yı eleştiren Kahtalı şunları ifade etti:
“15 Temmuz gecesi açık ve net şekilde millet iradesi ve Cumhurbaşkanımız hedef alınmışken, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanının ‘Cumhurbaşkanı tatildeyken meclis bomba altındaydı’ gafının üzerine Genel Başkan Yardımcısının da ‘Darbe savunuculuğu’ yapması akıllara eğer bu darbe gerçekleşse yine bu zihniyet darbe savunucu mu olacaktı sorusunu getirmektedir.
Darbe Savunucusu Veli Ağbaba’nın ‘Aynı zamanda biz örgütümüzle, Genel Merkezimizle sizinle beraber olacağız’ derken soruşturma aşamasında olan ve hala hukuki araştırmalar sürerken darbe yapmak suçundan içeri alınmış kişilerin haklarını savunması, cezaevi ziyaretlerinde bulunması darbecileri mağdur gibi göstermesi kendilerinin darbe savunucusu olduğunu da net bir şekilde ortaya koymaktadır.
Ayrıca bugün mağdur edebiyatı yapanların kimlerin yanında olduklarına bakmak lazım. Asıl mağdurlar 15 Temmuz gecesi vatanı için camlarını seve seve veren 246 şehidimiz ve aileleridir. Bu toprakları kendine vatan kabul eden, bu toprakları namus bilen tüm vatandaşlarımızdır.
Başbakanımızın söylediği gibi ‘Türkiye’de son 15 yılda zihniyet değişti, ülkesini, milletini seven millete hizmeti ibadet gibi gören AK Parti geldi. Ama görüyoruz ki Türkiye’de değişmeyen tek şey CHP zihniyetidir. 93 yıllık CHP’de hala 27 Mayıs ve 12 Eylül Darbelerinin izleri devam etmektedir.
Bu zihniyet askeri vesayet 28 Şubat’ta milli iradeyi istifaya zorlarken de darbe şakşakcılığı yapıyor, kendilerine rakip olarak gördükleri siyasi partileri millet nezdinde yenemeyeceklerini anladıklarında parti kapatma davalarıyla iktidara gelmek için uğraş gösteriyorlardı.
Bizler yılmadan yorulmadan milletten aldığımız şerefli görevi yine millete hizmet etmek için çalışacağız, bir yandan da her türlü vesayet odaklarıyla da mücadelemize devam edeceğiz. Milletimizin bize olan güveni ve destekleri için milletimize şükranlarımızı sunuyor, ‘Her şey milletimiz için her şey Türkiye için’ şiarıyla çalışmalarımıza devam ediyoruz”