81 ille eş zamanlı Malatya’da da yapılacak olan Demokrasi ve Şehitler Mitingi için Malatya’da hazırlıklar tamamlandı. AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı, herkesi mitinge davet etti.
15 Temmuz’da FETÖ’nün darbe girişimi sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatı ile başlayan milli irade nöbeti Pazar günü aynı saatte 81 ilde yapılacak Demokrasi ve Şehitler mitingi ile sona erecek. İstanbul Yenikapı’da Cumhurbaşkanı Erdoğan ile AK Parti, CHP ve MHP liderlerinin katılacağı miting ile tarihte bir ilk yaşanacak. İstanbul ile birlikte 81 ilde de kurulan dev ekranlarla milyonlar darbeye karşı haykıracak.
Malatya’da da Hükümet Meydanı’nda saat 17.00’de başlayacak olan mitinge Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık ile Malatya Milletvekilleri, belediye başkanları, STK temsilcileri ve CHP ile MHP’liler yer alacak. 23 gündür 81 ilde onurlu bir direniş sergilendiğini belirten AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı, “Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatı ile ilk gece nasıl meydanlara indiysek Pazar günü de Allah nasip ederse saat 17.00’de yine hükümet meydanında halkımızın tamamıyla bir araya geleceğiz” diye konuştu.
Dünyada bir ilk olacak 81 ilde eş zamanlı miting için tüm gerekli önlemlerin alındığını kaydeden Kahtalı, “Şehitlerimizin anısına yapacağımız bu büyük mitinge tüm vatandaşlarımızı davet ediyoruz. İnşallah birlik, beraberlik ve kardeşlik içerisinde bütün vatandaşlarımızı hükümet meydanına bekliyoruz” şeklinde konuştu.