AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 18 Şubat Cumartesi günü Malatyalılarla buluşacağını ifade ederek, “Cumhurbaşkanımız Malatya’da bir milyar 160 milyonluk yatırımın açılışını yapacak” dedi.

Milletvekili Mustafa Şahin, Malatya Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaretinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yarın 15.00’da Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin yanındaki miting alanında Malatyalılarla bir araya geleceğini belirtti. Şahin açıklamasında, "Malatya’mıza her gelişinde Tayyip beyin, Cumhurbaşkanımızın Malatya’ya olan sevdasını biliyoruz. Malatyalıların da onlara olan sevdasını da her gelişinde o meydanları hınca hınç doldurarak, halkımız bu teveccühünü en iyi bir şekilde yansıtıp, hissettirmektedir" dedi.

Şahin, referandumla ilgili değerlendirmesinde, “1923’lerden bu tarafa yapılan birçok yasal düzenlemelerin yer yer artık bu bedene uymadığını, bu gömleğin dar olduğunu fak ettikçe bunları düzeltmeye çalıştık. Yeni bir anayasa vaadiyle bütün siyasi partiler seçim beyannamelerinde yer vermelerine rağmen ama bir türlü gerçekleşmedi. Milliyetçi Hareket Partisi’nin Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin de katkı ve destekleriyle darbe anayasalarının miadının dolduğunu, yeni bir anayasa sürecinin artık vaktinin geldiğinden hareketle birliktelik söz konusu oldu. Her iki partinden de arkadaşlarımız gerekli çalışmaları yaptılar. Şuada 18 maddelik, darbe dönemlerinde yapılan anayasaların sivil bir inisiyatifin olaya vaziyet etmesiyle beraber bu hazırlığı komisyondan geçirdik, meclisten geçti ve halk oylamasına gideceğiz. Vatandaşlarımızdan şunu istirham ediyorum, bazen vadesi yetmiş sözleri söylemekle kendisini mükellef kılan ana muhalefet partisinin genel başkanının yapmış olduğu açıklamaların taban tarafından hiçbir kabul görmediğini görmemiz bizi sevindiriyor, onurlandırıyor. İç çatışmalardan, kansız olmayacağından hareketle insanlarımızı birbirlerine kin ve nefret tohumlarının beslenmesi noktasında yapmış oldukları açıklamaları siyaseten kabul etmiyorum. Manisa’da il başkan yardımcımızın yapmış olduğu açıklamayı da kınıyorum. Yapmış olduğumuz anayasa çalışmasıyla beraber özellikle bugüne kadar insanlarımızın asla ve asla kabul etmedikleri ve ötekileştirme noktasında Alevi’siyle Sünni’siyle, Türk’üyle Kürt’üyle, zenginiyle fakiriyle karşılaşmış oldukları sıkıntıların bertaraf edilmesi için yapıyoruz. Biz herkese eşit mesafedeyiz. İlimizde Alevi vatandaşlarımızdan bazıları ‘evet’ için bir açıklamada bulunmuşlar anında onları mahkum edecek bir karşı atağa geçilmesini ben şık bulmuyorum. Hiçbir Sünni köyünde bir vatandaşımızın ‘hayır’ deme hakkı ne kadar var ise Alevi köyündeki vatandaşlarımızın da ‘evet’ deme hakkının da o kadar var olduğunu bilmesi lazım” ifadelerini kullandı.

Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman ise, Malatya’nın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a her zaman sahip çıktığını belirterek, “Dün de sahip çıktı, bugünde çıkıyor. Sayın Cumhurbaşkanımızda Malatya’yı sahipleniyor, sahip çıkıyor. ‘Evet’ mitingini Malatya’dan başlatması bunun en bariz örneğidir. Fakat bu birliktelik, bu beraberlik hizmetlere pek yansımamaktadır. Malatya’nın altyapı sorunları var, yeni içme suyu sıkıntısı çıktı. Malatya yeşilliği ve içme suyu ile bilinir ama maalesef büyük bir yatırım gerektiriyor. Çevre yolu sorunu var. İkinci devlet üniversitesi sorunu var. Bu birlikteliğe, beraberliğe, seviye, aşka pek uymuyor” şeklinde konuştu.