Malatya Eczane Teknisyenleri Derneğini ziyaret eden Çalık, burada yaptığı konuşmada, Türkiye Cumhuriyeti'nde ilk kez halk tarafından cumhurbaşkanı seçileceğini ve AK Parti olarak adaylarını 1 Temmuz'da açıklayacaklarını söyledi.

Çalık, 30 Mart'ın cumhurbaşkanlığı seçiminin bir provası olduğunu belirterek, "Bu yoklamada milletin teveccühü hem AK Parti'den yana, hem de onun başındaki Genel Başkanı'ndan yana olmuştur. Recep Tayyip Erdoğan'a Türkiye yüzde 45, Malatya yüzde 62 destek vermiştir. O gün itibariyle milletimiz mesajını vermişti. Adayımız 1 Temmuz'da açıklanacak ama milletimizin ve bizim gönlümüzden geçen, inşallah 10 Ağustos'ta Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan, cumhurbaşkanı seçilecektir diye umut ediyoruz" diye konuştu.

Çalık, Türk milletinin verdiği kararlara her zaman saygı duyduklarını ve 10 Ağustos'taki kararlarına da saygı duyacaklarını söyledi.

Bir gazetecinin "CHP ve MHP'nin çatı adayıyla ilgili ne düşünüyorsunuz?" sorusu üzerine Çalık, "CHP, her daim 100 yıllık bir parti olduğunu söyler ve kendi içerisinde bir tane cumhurbaşkanı adayı çıkaramaz. Bir tane cumhurbaşkanı adayı çıkaramayan bir parti görünümü vermektedir. MHP, keza geçmiş dönemlerde Sadi Somuncuoğlu, 'ben cumuhurbaşkanı adayıyım' deyince meclisin kapısında nasıl yumruklandığını hepiniz dün gibi hatırlarsınız. Ahmet Necdet Sezer döneminde de toplumsal mühendislik yapılmaya çalışılmış ve tüm siyasi partiler, 'bizim adayımız Ahmet Necdet Sezer' demişlerdi. Sadi Somuncuoğlu'nun yumruk yediği günlerde ve sonrasında ne oldu hepiniz hatırlayın. Siyasetin, siyaset kurumunun güvenilmesi gereken kurumu, sadece bir anayasa kitapçığının fırlatılmasıyla yaşadığı kaos, bu ülkeyi çok ciddi manada ekonomik iktidarsızlığa sürüklemiştir. Yani siz hesap yaparsınız ama sizin yaptığınız hesapların üstünde hesap yapan biri vardır. İşte o hesap yapan, hak edenin Başbakanımız olduğunu milletimize yaşatacaktır" ifadesini kullandı.

Çalık, "CHP ve MHP'nin çatı adayı olarak dışarıdan birini göstermelerinin gerekçesi, hem CHP, hem de MHP'nin cumhurbaşkanı adayı olarak ortaya koyacakları kendi partilerinden herhangi birinin, bir sonraki seçimde genel başkan adayı olma ihtimalidir" dedi.