AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı Sevgi Evlerinde kalan çocukları Ramazan Bayramı nedeniyle evinde ağırladı, elleriyle servis yaptı.
Çalık, Villakent Sitesinde bulunan evinde Ramazan Bayramı nedeniyle Sevgi Evlerinde kalan çocukları evinde misafir etti. Evinde bayramın en ağır misafirlerini ağırladığını belirten Çalık, çocuklara özel hazırlatmış olduğu ikramlarda bulundu. İkramları kendi elleriyle servis eden Çalık, çocuklarla uzun süre sohbet etti. Çocuklarla tek tek tanışan ve durumlarını soran Çalık, çocuklara kendisi hakkında da bilgi verdi. Çocuklar, Çalık’a seramikten kendi yaptıkları vazoyu hediye ettiler.
Çocuklardan Fatma Atalay, Çalık’a “Gül Ahmet” adlı ilahiyi okurken, Dilan adlı kız çocuğu ise Öznur Çalık’a saçlarını örmek istediğini söyledi. Çalık, bu talebi geri çevirmeyerek Dilan’a saçlarını ördürdü. Çalık, Dilan’a teşekkür etti.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çalık, “Evimde ağırladığım gerçekten en özel, ağır misafirlerim. Hepsi pırlanta gerçekten. Benim iki tane erkek çocuğum var, o yüzden bugün kızlarımın gelmesi beni çok mutlu etti. Dün beni siz kendi evinizde ağırladınız, bugün kızlarım bana iadeye ziyarete gelmiş. Çok mutlu oldum ve çok keyifli sohbet ettim. Ben çocuklarıma çok teşekkür ediyorum. Bu güzel evlatlarımın sorumluğu hepimizde, tüm büyüklerimizde hocalarımızda, yöneticilerimizde, aynı zamanda siyasilerimizde, hükümetimizde, devletimizde” dedi.
Çalık, konuşurken ağlayan bir kız çocuğunu teselli ederek, duygulandığını dile getirdi.
Kız çocukları, Çalık’a evinde ağırlamasından dolayı teşekkür etti. “Dünyada bundan sonra değiştirmek isterseniz, neyi değiştirirdiniz” şeklindeki bir kız çocuğunun sorusuna Çalık, “O kadar zor bir soru ki, en büyük isteğim dünyada hiç savaşın olmaması. Çünkü savaşta en çok çocuklar etkileniyor. En çok kadınlar etkileniyor. Ama en çok üzüldüğüm o çocukların savaşta çekmiş olduğu çileler ” diye konuştu.
Bir kız çocuğunun en büyük istediğinin “anne ve babaların ayrılmaması” olduğunu söyleyince, Çalık, gözyaşlarını tutamadı. Çalık, ziyaret sonrasında çocuklara bayram harçlıklarını vererek, araca tek tek bindirip uğurladı.