Akçadağ ilçesinde ’Arı Yetiştiriciliği’ konulu bilgilendirme toplantısı yapıldı.
Akçadağ İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından Akçadağ bölgesinde bulunan arıcılara, yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi. İlçe müdürlüğü toplantı salonunda yapılan bilgilendirme toplantısına geniş bir katılım sağlandı. Toplantıda konuşan Akçadağ İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mekselin Yıldız, Akçadağ’ın iklim yapısı ve floral kaynakları ile arıcılığa uygun bir potansiyel oluşturduğunu, ayrıca arıcılığın tarımsal üretim açısından da olmazsa olmaz bir üretim kolu olduğunu, çiçekleri tozlaşma yaparak, kalite ve verim artışı sağladığını, yine fazla bir sermaye gerektirmeden, teknik yöntemler uygulanarak yapılan arıcılığın kazançlı bir gelir kapısı olarak karşımıza çıktığını ifade etti.
Toplantının ilçe arıcıları ve arıcılığı açısından önemine dikkat çeken Yıldız, arıcıların üretim yaparken karşılaşmış olduğu sorun ve sıkıntıları toplantı ortamında dinleyip, çözüm yollarını içeren bir yol haritasının ortaya konmasının temel hedefleri olduğunu belirtti.
Çiftçi toplantısında sunum yapan müdürlük personeli Veteriner Hekim Bilgehan Ayhan, bal arısının temel anatomik ve fizyolojik özellikleri, sonbahar bakımı ve beslenmesi, kış hazırlıklarının yapılması, ilçe floral kaynakların mevcut durumu, ballı bitkiler, arı hastalık ve zararlıları, bal ve diğer arı ürünleri ile apiterapi konularında arı yetiştiricilerine bilgiler aktardı.