Türkiye Tekvando Federasyonu (TTF) Başkan Adayı Nevzat Alaca, ekim ya da kasım ayında yapılacak federasyon seçimlerine yoğun bir şekilde hazırlandıklarını söyledi.
Tekvandoya kaybettiği ivmeyi yeniden kazandırmak istediklerini kaydeden Türkiye Tekvando Federasyonu Başkan Adayı Nevzat Alaca, İHA muhabirine seçim çalışmaları ve adaylığıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Tekvando Federasyonu’nun tekvandoyu iyi yönetemeyecek durumda olduğunu ifade eden Alaca, “Tekvandoda dünyada söz sahibi olmuş, takım halinde dünya ikinciliği elde etmiş bir ülkenin olimpiyatlarda iki sporcu ile temsil edilecek olması içler acısı bir durum. Geçmişteki olimpiyat oyunlarına çok sayıda sporcu verirdik. Maalesef bu konuda geriye gidiyoruz. Ülkemizde tekvando tabanımız çok güçlü, 350 bin lisanslı sporcumuz var. Bu konuda yapılacak seçimler, isimlerden de önemli. Çünkü tekvando her zaman bu ülkenin en önemli spor branşlarından olmuştur” diye konuştu.
“DÜZELEN BİR ŞEY OLMADIĞINI ÜZÜLEREK GÖRMEKTEYİZ”
Tekvando Federasyonu başkanlığı adaylık süreciyle ilgili de konuşan Alaca, tekvandoya Türkiye’de hak ettiği itibarı yeniden kazandırmak için çalışacaklarını belirtti. Alaca, "Yapmış olduğumuz istişareler sonucunda Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanlığına aday olma kararı aldık. Tabi bu adaylık sürecimiz 2012 yılından beri süregelen bir süreç. 2012 yılında da bir adaylık sürecimiz olmuştu. O zaman yaklaşık 55 ili gezerek delegelerimize neler yapabileceğimizi anlatmıştık. Fakat o zamanki seçim sürecinin antidemokratik olmasından dolayı hedefimize ulaşamamıştık. O süreçten sonra da kulüplerimiz ve antrenörlerimiz ile bağlarımızı koparmadık. Federasyonun eksiklikleri, aksaklıkları ve hatalarını takip ettik bu süreçte. Onları yeri geldiğinde uyardık, yeri geldiğinde de eleştirdik. Ancak düzelen bir şey olmadığını da üzülerek görmekteyiz. Bizim Tekvando Federasyonu’na aday olmamızın asıl nedeni tekvando camiasını sosyal, kültürel ve sportif alanlarda hak ettiği yere oturtmak ve bu sporu yapan sporcularımızı, antrenörlerimizi, hakemlerimizi ve yöneticilerimizi maksimum düzeyde kalkındırmaktır” şeklinde konuştu.