Malatya Alevileri Eşit Yurttaşlık Platformu, Paşaköşkü’nde yaşanan gerginlik sonrası Alevileri sağduyulu ve duyarlı olmaya çağırdı.
Darbe girişimi sonrası özellikle Paşaköşkü Mahallesi’nde yaşanılan provokasyon girişimi sonrası yazılı bir açıklama yapan Malatya Alevileri Eşit Yurttaşlık Platformu, vatandaşların sağduyulu ve duyarlı olması konusunda çağrıda bulundu. Yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“ 15 Temmuz gecesi saat 22.00’dan itibaren Milli İradeye ve Demokrasimize karşı başlayan askeri darbe girişimini lanetliyoruz. Şiddetle kınıyoruz. Darbe karşıtı sivil müdahaleyi destekliyor ve bu mücadelenin yanında olduğumuzu tüm kamuoyuyla paylaşmak istiyoruz.
Darbeye karşı koyma ve demokrasimize sahip mücadelesi veren her kesimden insanımızı ve yetkilileri kutluyoruz, saygılarımızı sunuyoruz. Bu mücadele sonucu hayatını kaybeden asker, polis ve sivil tüm demokrasi şehidi aziz kardeşlerimize Yüce Allah tan rahmet diliyoruz. Ailelerinin ve milletimizin acılarını içtenlikle paylaşıyoruz. Yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.
Darbeye karşı halkımızca ortaya konulan haklı tavrın bazı provokatörlerce kardeşliğimize zarar verecek provokasyonlara dönüştürülmek istendiği sezilmektedir. Ülkemizi kaosa, kardeş kavgasına, dış müdahalelere açık hale getirme tehlikeleri taşıyan tür provokasyon tehlikesine karşı her kesimden halkımızı duyarlı, dikkatli ve özenli olmaya çağırıyoruz. Dehşet ile izlediğimiz bu acımasız girişim hepimize ibret olmalıdır. Cumhuriyetimizin ve demokrasinin kazanımlarının ülkemiz ve halkımız için ne kadar değerli olduğunu, hayati önemde olduğunu bir kez daha görmekteyiz. Bu girişimden ibret ve ders alarak demokrasimize ve Cumhuriyetimize sahip çıkmalı ve demokrasimizi daha da güçlendirerek millet olarak birlik beraberlik ve dayanışma ruhunu geliştirmeli, yaralarımızı en kısa zamanda iyileştirmeliyiz. İnsan haklarına dayalı, hukukun üstünlüğünü, laik, çağdaş demokrasi, yüksek kalkınma ve barış içerisinde ilerlemeliyiz. Bu gelişmeler ışığında düşüncelerimizi ve duygularımızı değerli kamuoyuyla saygıyla paylaşmak istiyoruz. “