Buz, Türkiye Futbol Federasyonu Antrenman Sahası'ndaki idman öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, deplasmanda 2-0 yenilikleri Multigroup Alanyaspor maçının ilk yarısında kötü oynadıklarını ve kalelerinde 2 gol gördüklerini söyledi.

Karşılaşmanın ikinci yarısında toparlamaya çalıştıklarını ancak rakibin gollerine karşılık veremediklerini anlatan Buz, karşılaşmada buldukları pozisyonları değerlendiremediklerini ifade etti.

Takıma katkı sağlamak için göreve geldiklerini dile getiren İrfan Buz, şöyle devam etti:

"(20 puan alırsak müthiş olur) dedik 21 puanda ilk devreyi bitirdik. İkinci devre 3 maç oynandı. 14 müsabaka daha var. 21 puanla 13. sıradayız ve 7 takımla mücadele ediyoruz. Burada bir Yeni Malatyaspor takımı var, herkesin destek olması gerektiğini düşünüyorum. Hangi yönetim, hangi teknik adam gelirse gelsin, olan Malatyaspor'a olmasın. O nedenle siz rahat olun, biz gerekeni yaparız. Biz buraya bir şeyler vermeye geldik."

Buz, bu hafta sahalarında lider Kardemir Karabükspor ile karşılaşacaklarını anımsatarak, "Kimse bize şans vermez çünkü karamsar bir tablo var. Bu maçta da yine sahaya çıkıp aslanlar gibi oynayacağız. Ben buraya ekibimle bir şeyler vermeye geldim, onun mücadelesini veriyoruz. İmkanlarımız doğrultusunda transfer yaptık. Bu takım ligde kalacak. Ne kadar karamsar olursanız olun, bizimle veya başkasıyla olur hiç önemli değil ama bu takım ligde kalacak" değerlendirmesinde bulundu.

Bu arada, sarı-siyahlı ekip, sahasında Kardemir Karabükspor oynayacağı maçın hazırlıklarına başladı.