Kemik İliği Nakil Merkezinde düzenlenen basın toplantısında konuşan Prof. Dr. İrfan Kuku, bu yıl merkezlerinde akraba dışı kemik iliği nakli yapılmaya başlandığını belirtti.

Bu ay içinde merkezde 2 hastaya akraba dışı nakil yapıldığını kaydeden Kuku, bunlardan birine uygun iliğin Almanya'dan, diğerine de Amerika'dan temin edildiğini aktardı. Kuku, başarılı nakillerin ardından hastalarından birini tabucu ettiklerini, diğerinin tedavisinin ise sürdüğünü söyledi.  

Merkezde görevli öğretim üyesi Doç. Dr. Mehmet Ali Erkurt da yaptıkları nakillerde başarı düzeyinin ABD ve Avrupa standartlarında bulunduğunu kaydetti. Merkezin kemik iliği nakilleri için yeterli donanım ve personele sahip olduğunu vurgulayan Erkut, Türkiye ve dünya genelinde ilk sıralara yükselmeyi hedeflediklerini dile getirdi. 

-"Yeniden doğdum"

Almanya'da bulunan uygun kemik iliğiyle sağlığına kavuşan Elif Şimşek (35) de doktorlarına teşekkür etti.

İstanbul'da ikamet eden Şimşek, hastalığını 9 ay önce kontrol amacıyla yaptırdığı rutin kan tahlili sayesinde öğrendiğini dile getirdi.

Şimşek, "Tabii ilk başta biraz şok oldu. Hemen hastane arayışına girdik. İstanbul'da bütün kapılar bize kapandı ne hikmetse. O yüzden buraya yönlendik" dedi.

Turgut Özal Tıp Merkezinde 9 Haziran'da kendisine kök hücre nakli yapıldığını aktaran Şimşek, "Şu an gayet iyiyim. Tabii yeni nakil oldum, biraz yorgunluk var. Yeniden doğmuş gibiyim, mutluyum" diye konuştu.

-"Rüyamda gördüm"

Hastanın eşi İhsan Şimşek de karısının İstanbul'da tedavi görmesi için gayret sarf ettiklerini fakat şartların uymadığını belirtti.

Tedavi yeri konusunda Elazığ ve Malatya arasında kararsız kaldıklarını ifade eden Şimşek, bu süreçte gördüğü rüyada Malatya'yı işaret eden Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun önerisine uyduklarını anlattı.

Şimşek, "Biz de ona istinaden Malatya'ya geldik. Hakikaten tedavi sonucunda ne kadar isabetli, doğru tercih ettiğimizi gördük çünkü hocalarım olsun, sağlık personeli olsun tam bir uyum içerisinde. Bir aile ortamı, hakikaten sıcakkanlı bir ortamla karşılaştık. Hepsine çok çok teşekkür ediyorum" dedi.