Sağlık-Sen Malatya Şube Başkanı Mehmet Bingöl, geçtiğimiz gün Şanlıurfa’nın Birecik ilçesinde bir ambulans şoförünün darp edilmesine tepki göstererek, “Bu şiddetin önüne geçilmesi için sağlıkçılara şiddet uygulayan kişilerin tutuklanması lazım” dedi.
Geçtiğimiz günlerde Şanlıurfa’nın Birecik ilçesinde yaşanan kaza sonucu yaralıları hastaneye götürmeye çalışan bir ambulans şoförü hasta yakınları tarafından darp edilmişti. Konuyla ilgili olarak bugün sendika binasında bir basın açıklaması düzenleyen Sağlık-Sen Malatya Şube Başkanı Mehmet Bingöl, saldırıya tepki göstererek, “112 çalışanının ciddi bir görev aşkı ve fedakarlıkla bu işi yaparken saldırıya uğraması bizi son derece üzmüştür. Sağlık-Sen olarak ambulans şoförüne Allah’tan acil şifalar diliyor ve vatandaşlarımızı da sağlık çalışanlarına yapılan saldırılara duyarsız kalmaları konusunda uyarıyoruz” dedi.
Ambulans şoförü darp edilirken olay yerinde bulunan vatandaşların kavgaya müdahale etmediğini ileri süren Bingöl, “Kamera kayıtlarında ambulans şoförü arkadaşımızın darp edildiği sırada hiç kimsenin araya girmediğini ve ambulans şoförü arkadaşımıza destek vermediğini gördük. Ben burada insanlarımızın akıl tutulması yaşadığını düşünüyorum. Biz, böyle ciddi bir olay anında oradaki vatandaşlarımızın şoför arkadaşımıza destek olmalarını ve araya girmelerini beklerdik ama maalesef bunu göremedik. Biz bu olayı şiddetle kınıyor ve vatandaşlarımızı bu şiddete karşı duyarlı olmaya davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.
Sağlık çalışanlarına karşı şiddetin önlenmesi için yasal düzenlemelerin bir an önce hayat geçirilmesi gerektiğini dile getiren Bingöl, “Sağlık çalışanlarına karşı şiddet uygulayan kişilerin tutuklanması için yönetmelikler mevcut, ancak bu konuda yasal düzenlemeler gerekiyor. Biz sağlıkçılara şiddet uygulayan kişilerin tutuklanmasını talep ediyoruz. Ancak bu şekilde bir yasal düzenleme caydırıcı güç olabilir. Bu tür şiddetlere toplum olarak topyekun tepki göstermezsek daha çok sağlık çalışanımız darp edilir” diye konuştu.