İstanbul ile Malatya arasında yaz tarifesinin noktalanacağı ekim ayına kadar haftada yedi gün gerçekleşecek karşılıklı uçuşların açılışı için Malatya Havalimanı'nda tören düzenlendi. Bu kapsamda ilk seferini gerçekleştiren uçakla birlikte Malatya'ya gelen AK Parti Malatya Milletvekili Cemal Akın, AnadoluJet Başkanı İbrahim Doğan ve yolcular, Malatya Valisi Süleyman Kamçı, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve diğer protokol üyeleri tarafından karşılandı. Halk oyunları ve mehter ekibi tarafından karşılanan yolculara, karanfil verildi.

Vali Kamçı, burada yaptığı konuşmada, başta üç büyük kent olmak üzere Malatya'dan yurt içi uçuşlarında kış tarifesinde günlük 16 uçak seferi düzenlendiğini belirtti.

 Yaz tarifesinde bu rakamın yurt dışı uçuşlarla birlikte daha da arttığını vurgulayan Kamçı, "2014 yılında Malatya Havalimanı'ndan iç ve dış hatlarda 648 bin yolcu seyahat etmiştir. Bugün ilimizin ulaşımına ve dolayısıyla sosyal ve ekonomik gelişimine katma değer katacak anlamlı bir hizmet için Türk Hava Yolları'nın günden güne büyüyen ve parlayan yıldızı AnadoluJet'in İstanbul Sabiha Gökçen-Malatya seferlerinin ilk uçuşu için bir aradayız, ilk seferimiz yapıldı" diye konuştu.

AK Parti Malatya Milletvekili Akın da iktidara geldikleri günden itibaren hava yollarını, halkın yolları haline getirdiklerini, AK Parti iktidarının farkının burada olduğunu ifade etti.  

Büyükşehir Belediye Başkanı Çakır ise AnadoluJet kurulduktan sonraki süreç içerisinde bütün şehirler gibi Malatya'nın da ulaşım noktasında çok ciddi bir rahatlamaya kavuştuğunu anlattı.

AnadoluJet Başkanı Doğan da AnadoluJet'in Anadolu'nun bütün şehirlerini birbirine yaklaştıran bir marka olduğunu kaydetti. 

AnadoluJet'in Malatya'ya düzenlediği seferlere sahip çıkılması gerektiğini dile getiren Doğan, şunları söyledi:

"Burada büyük bir şehir var. Eğer, ekonomi büyüyecekse, ileriye gidecekse tabi ki bu ancak ulaşımla olacak. Önemli bir nokta şu ki AnadoluJet sadece ulaşım aracı değil, aynı zamanda iletişim aracı. Siyasetin, ticaretin her türlü gelişmişliğin daha ileriye gidebilmesi için ancak ulaşımın ve iletişimin artması gerekiyor. İnşallah bu seferler Malatyamızı, Anadolu'nun her bir köşesiyle daha yoğun, daha sıkı bağlarla birleştirmiş olur. Sonuçları da inşallah güzel olur."

Konuşmaların ardından törene katılanlar tarafından uçak seferlerinin başlaması dolayısıyla pasta kesildi.