CHP Malatya İl Teşkilatı, 10 Ekim 2015 tarihinde Ankara Tren Garı önünde gerçekleştirilen canlı bomba saldırısında hayatını kaybedenleri andı.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Teşkilatı, 10 Ekim 2015 tarihinde Ankara Tren Garı önünde yaşanan patlamada hayatını kaybedenler için anma programı düzenledi. Şeyh Bayram Mahallesi’nde bulunan Barış Parkı’na düzenlenen anma programına CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, partililer, hayatını kaybedenlerin yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törende ilk olarak konuşan CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, 6 ay önce cumhuriyetin başkenti Ankara’da ’barış istemek’ için Ankara’ya giden gençlerin ve insanların bir katliamla karşılaştığını söyledi. Kiraz, “Orada bu katliamı yapanlar, bu ülkeye barış gelmesini istemeyenler. O katliamı yapanlar, kandan nemalananlar ve terörden beslenenlerdir. Bunlarla mücadelemiz her zaman devam edecek” şeklinde konuştu.
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ise kim masum insanları katlediyorsa, siyasi görüşü, kimliği ne olursa olsun onun katil olduğunu aktardı. Ağbaba, “20 Temmuz Suruç, 10 Ekim Ankara ardından Sultanahmet, Taksim, Merasim Sokak, Kızılay artık maalesef katliamların sayısını unuttuk. Öncelikle 39 masum insanı katleden, 29 insanı katleden, Sultanahmet’te 12 insanı katleden, 4 turisti katleden zihniyetin, anlayışın aynı anlayış olduğunun altını çizmek istiyorum. Kim masum insanları katlediyorsa, siyasi görüşü, kimliği ne olursa olsun o katildir, o terördür. 10 Ekim’de öldürülen insanlarımızla, Kızılay’da Merasim Sokak’ta öldürülen insanlar arasında hiçbir fark yok. Onlar da masum insanlardı, bunlar da masum insanlar. Cumhuriyet Halk Partisi, bizler, burada barış isteyen hiçbir insan, hiçbir zaman şiddete, teröre ’evet’ dememiştir ve her zaman ’amasız’ şiddeti, terörü kınamıştır, kınamaya da devam edecektir” diye konuştu.
Konuşmaların ardından, Ankara saldırısında hayatını kaybeden Malatyalı 12 kişi için önce 12 mum yakıldı, daha sonra ise karanfil bırakıldı.