24 Temmuz Gazeteciler ve Basın bayramı dolayısıyla açıklama yapan Basın İnternet Medya Yayıncıları Derneği (BİMYAD) Genel Başkanı Selim Apohan, “Basın bir milletin ortak sesidir” dedi.
24 Temmuz 1908 tarihinde Türk Basınında sansürün kaldırılması nedeniyle her yıl 24 Temmuz günü "Gazeteciler ve Basın Bayramı" olarak kutlanıyor. Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan BİMYAD Genel başkanı Selim Apohan “Kamu yönetimi ile vatandaşlarımız arasında önemli bir işlev görevi gören basınımız demokrasinin ve Cumhuriyetimizin kökleşmesinde önemli bir yere sahiptir. Tarihin her döneminde milletin gözü, kulağı ve sesi olan basın kamuoyunun haber alma hakkına katkıda bulunma görevini ilkeli ve tarafsız gazetecilik anlayışı içerisinde başarı ile yerine getirmiştir” ifadelerinde bulundu.
BİMYAD Genel Başkanı Apohan Mesajını şöyle sürdürdü:
“Türk basınından sansürün kaldırılışının 108’inci yılında gerçek demokrasinin ayrılmaz parçası olan, halkın doğru haber alma hak ve özgürlüğünü sağlamak amacıyla emek veren ülkedeki ve kentteki tüm basın çalışanlarının bu anlamlı gününü kutladığını belirtti. Malatya’da yaşanan olaylardan ve gelişmelerden haber almamızı, yine kentimizin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmesine katkılar sağlayan yerel basınımızın, özveri içerisinde yerine getirmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle, tüm basın mensuplarımızın “24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını” kutlar, sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum.”