Arguvan ilçesinde yol hizmetlerine devam eden Malatya Büyükşehir Belediyesi, Arguvan’ın en önemli 2 grup yolundan birini asfaltladı, birinde ise çalışmalara devam ediyor.
12 kilometre uzunluğundaki Hakverdi, Çevreli, Güveçli grup yolunu tamamlayan Büyükşehir Belediyesi, 13 kilometre uzunluğundaki Ermişli, Çayırlı, Yenisu, Koyuncu, Konakbaşı yolunda ise asfaltlama çalışmalarına devam ediyor. Arguvan’da toplam da 45 kilometre asfaltlama çalışması yapan Büyükşehir Belediyesi, 3 kilometre yeni yol açma çalışması, 13 kilometre de yol genişletme çalışması yaptı. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Arguvan ilçesinde yapılan yol çalışmalarını yerinde inceleyip, Arguvanlılarla bir araya geldi. Ziyaretlere Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş ile bazı daire başkanları ve şube müdürleri de katıldı. Mahalle ziyaretlerinde kısa bir konuşma yapan Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş, Arguvan’ın iki önemli grup yolu ile ilgili sorunların Büyükşehir Belediyesinin gayretli çalışmaları sonunda ortadan kaldırıldığını söyledi. Kızıldaş, “Başkanımızın davetimizi kırmayarak gelip Arguvan’ın sorunlarıyla ilgilenmesi bizleri gururlandırdı. Birçok mahallemiz tarihinde ilk defa asfalt ile buluştu. İnsanlarımızın mutluluğunu yüzlerinden görebiliyoruz. İçme suyu ve kanalizasyon ile ilgili çalışmalar var. Büyükşehir Belediyesinin Malatya’nın her noktasında nasıl bir tempoda çalıştığını bizler görüp, şahitlik ediyoruz. Önümüzdeki dönemler içerisinde Arguvan’ın asfalt ve ulaşım sorunlarının tamamen ortadan kalkacağına inanıyoruz” şeklinde konuştu.
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise Arguvan’da yapılan çalışmalar ve yapılacak olan projeler ile ilgili bilgi verdi. Kırsal bölgelere büyükşehir sürecinden sonra çok önemli yatırımların gittiğini vurgulayan Çakır, “Güzel Arguvan’da Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan çalışmaları inceliyoruz. İlçe ve kırsal bölgelerimizin en çok ihtiyaç duyduğu içme suyu, kanalizasyon ve ulaşım sorunlarını çözmek için durmaksızın çalışıyoruz. Geçtiğimiz yıldan bu vakte kadar birçok ilçemizde grup yollarımızın büyük bölümünü standartlara uygun hale getirdik. Arguvan’ın da 2 önemli grup yolunu altyapı çalışmalarını yaparak, asfaltlıyoruz. Hedefimiz bütün yollarımızın standartlarını yükseltip, ulaşımı kolaylaştırmak. Bunun için çalışmaya durmaksızın devam edeceğiz. Sizlerin desteğini görmek bizleri ayrıca mutlu ediyor” diye konuştu.
Yapılan hizmetlerden mutlu olduklarını belirten vatandaşlar, ilk defa asfaltla tanıştıklarını ve ilk defa Büyükşehir Belediye Başkanının mahallerine geldiğini ifade etti.