Arguvan Ziraat Odası Başkanı Turan Aslantürk ve yönetim kurulu üyeleri, ziraat mühendislerinin katılımıyla Yazıbaşı Mahallesi'nde çiftçilerle biraraya geldi.

Aslantürk, toplantıda yaptığı konuşmada, Yazıbaşı kavunu üreticilerinin bugüne kadar iyi tarımdan hiç faydalanmadığını belirtti. Destekler kapsamında Yazıbaşı kavunu yetiştiricilerine dekar başına 75 lira destek verileceğini aktaran Aslantürk, üreticilerin topraklarını analiz ettirmelerini istedi.

Toprak analizlerinin Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı kontrolünden geçtiğini dile getiren Aslantürk, "Üreticilerimiz eski yapılan uygulamalara kanmasın. Gelip tarım danışmalarımız, ziraat mühendislerimizden, bizden bilgi alsınlar. Topraklarını mutlaka analiz ettirsinler. Amacımız toprağımızı verimli hale getirmek" diye konuştu. 

Yazıhan kavununun ve diğer ürünlerin iyi gelişmesi için doğru uygulamalar yapılması ve tarlalarda doğru gübre kullanılması gerektiğinin altını çizen Aslantürk, böylece toprağın daha verimli olmasını sağlayarak daha kaliteli ürünler elde edilebileceğini ifade etti. 

Aslantürk, ayrıca Yazıbaşı'ya gezici selektör makinesi kurulacağını söyledi.