Malatya Askerlik Şube Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada 1996/2 tertiplerin iki grup halinde Nisan ve Haziran ayında silah altına alınacağı belirtildi.
Yapılan yazılı açıklamada, askerliklerine karar aldıran er statüsündeki yükümlülerin 1996/2 tertip olarak nisan ve haziran aylarında iki gurup olarak silah altına alınacağı ifade edildi. Silah altına alınacak olanların gideceği askeri eğitim merkezlerini e-devlet sisteminden öğrenebileceği açıklanırken, isteyen yükümlülerin de yine askerlik şubelerine gitmeden aynı sistem üzerinden kayıtlarını yapabilecekleri belirtildi.
Sevke tabi tutulan hükümlülerin gidecekleri eğitim merkezlerinin askerlik şubesi ilan levhasına yer aldığı belirtilirken, sevk evraklarını almaya gidecek olanların nüfus cüzdanları mutlak yanlarında bulundurmaları istendi. Yapılan açıklamada, askere alınacakların sevk evraklarını birinci grup için en geç 5 Mayıs, ikinci grup için ise en geç 10 Haziran tarihine kadar almaları gerektiği ifade edildi. Açıklamada son olarak sevk evraklarını almayanlar ile aldıkları halde birliklerine katılmayanların ise bakaya suçu işlemiş olacakları belirtildi.