Anadolu Aslanları İşadamları Derneği(ASKON) tarafından düzenlenen iftar yemeğinde üyeler, şehit aileleri ve Suriyelilerle buluştu.
Bir otelin bahçesinde düzenlenen iftar yemeğine Yeşilyurt Kaymakamı Nesim Babahanoğlu, Genç ASKON Genel Başkanı Harun Reşit Çelikoğlu, ASKON Malatya Şube Başkanı Mesut Karataş, üyeler, şehit aileleri, Suriyeliler, STK temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı. İftardan sonra bir konuşma yapan ASKON Malatya Şube Başkanı Mesut Karataş, İstanbul Atatürk Havalimanı Dış Hatlar girişinde meydana gelen ve 42 kişinin yaşamını yitirdiği 238 kişinin de yaralandığı bombalı terör saldırısını lanetledi. Saldırıda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara ise acil şifalar dileyen Karataş, “Bu hain saldırı milletimize, tarihimize, medeniyetimize, devletimize, birliğimize, bütünlüğümüze, dinimize ve maneviyatımıza yapılmıştır. Ülkemize karşı yapılan bu çirkin saldırılar şunu gösteriyor ki; Ülkemizin ve milletimizin düşmanları her konuda ve bilhassa bize kötülük yapma konusunda yekvücut oluyorlar. Bu saldırılar karşısında bizler daha çok birbirimize sarılmalı ve bağlanmalıyız, bütün düşmanlarımızı ancak bu şekilde dize getirebiliriz. Allah ülkemizin ve milletimizin yardımcısı olsun” dedi. Terör saldırısını kınayan Genç ASKON Genel Başkanı Harun Reşit Çelikoğlu ise saldırıda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet yaralılara ise şifa diledi Malatya’da olmaktan dolayı son derece mutlu olduğunu belirten Çelikoğlu, ASKON üyeleri ile istişarelerde bulunacaklarını kaydetti. Yeşilyurt Kaymakamı Nesim Babahanoğlu da, İstanbul’da yaşanan terör saldırısına değinerek “Bu menfur saldırı hepimizi yürekten üzmüştür. Bu hain saldırıda 42 vatandaşımız hayatını kaybetti. Ben hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diliyorum, bu saldırıyı gerçekleştirenleri de lanetliyorum” ifadelerine yer verdi.
Kaymakam Babahanoğlu konuşmasında, ASKON’un önemli bir Sivil Toplum Kuruluşu olduğunu dile getirerek “ASKON, Anadolu’dan yeşerip İstanbul’a ve dünyaya siyasi ve iktisadi olarak yön veren bir konumdadır. Unutmayalım ki güneş her zaman doğudan doğar” diye konuştu.
ASKON yöneticileri ve üyeler, iftar yemeğinin özel davetlileri, Suriyeliler, şehit aileleri, diğer STK temsilcileri ile üyelerine yakın ilgi gösterdi.