BAM sorumlusu Ahmet Kırma, Meşale Derneği'nde düzenlediği basın toplantısında, platformlarının 4 Ocak'ta kurulduğunu belirtti. 8 derneğin ortaklığında, Malatya Büyükşehir Belediyesi, Yeşilyurt Belediyesi ve 70 farklı sivil toplum kuruluşunun da destek verdiği platformla, çocukları başta madde bağımlılığı olmak üzere onları tüketen her türlü bağımlılığa karşı korumayı, çocukların zehir tacirleri tarafından alışkanlıklara sürüklenmesine engel olmayı amaçladıklarını kaydetti. 

"Çocuklarımızın sahipsiz olmadığını duyurmak, ocaklara ateş düşürmek isteyen kirli senaryolara hayır diyebilecek bir ses çıkarmak gerekiyor" diyen Kırma, çocukların zehir tacirlerinin insafsız ellerine terk edilmemesi gerektiğini vurguladı. Kırma, şöyle devam etti:

"Çocuklarımızı çeşitli bağımlılıklarla esir alacak kirli tezgahlara 'dur' denilmelidir. Ülkemizin geleceğine kastetmek isteyen, kazanmak istedikleri kirli parayla, gençlerimizi tüketmek isteyen kim varsa, 'girdiğiniz yanlış ve tehlikeli yoldan dönün' diye haykırmalıyız. Bunu hep birlikte yapmalıyız. Kimse bu konuya bigane kalmamalıdır. Bilinmelidir ki bu konuda hangi ocağa ateş düşerse, diğer ocaklara sirayet eder ve yayılır. Ocakların hepsini sarar ve bütün bir şehri, bütün bir ülkeyi tükenişe sürükler. Bu mesele 'bana ne' denilerek sırt dönülecek bir mesele değildir."

BAM olarak 1 Mart Pazar günü "Bağımlılığa Hayır" yürüyüşü gerçekleştireceklerini ve gençlerin sahipsiz olmadığını haykıracaklarını vurgulayan Kırma, Öğretmenevi'nden Soykan Parkı'na kadar gerçekleştirilecek ve saat 13.00'te başlayacak yürüyüşlerinde vatandaşların da kendilerine destek vermelerini istedi. 

Yürüyüşün platform adına ilk etkinlik olacağını dile getiren Kırma, çeşitli çalışmalarla bağımlılıkla mücadelelerine devam edeceklerini söyledi.