Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Ramazan Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Bakan Tüfenkci mesajında Ramazan ayı ve Bayramı’nın Müslümanlar için bir yıl içindeki en güzel, en anlamlı zaman dilimi olduğunu ifade ederek “Ramazan, her açıdan bir yenilenme ayı, Bayram ise kurtuluşa ermek, feraha ulaşmaktır” dedi.
Bu yıl terörün Ramazan ayını kana buladığını anımsatan Tüfenkci, “Ülkemizin bir daha böyle günler yaşamamasını temenni ediyoruz. Terör örgütlerini kullanarak ülkemizi ve milletimizi hedef alanlar emellerine hiçbir zaman ulaşamayacaklardır. Bu hainlerle ve onların işbirlikçileriyle mücadelemiz sonuna kadar devam edecektir. Terörün istediği korku ve paniğe kapılmadan terörle mücadelemiz ve ekonomik kalkınmamız kararlılıkla sürecektir” ifadelerine yer verdi.
Bayram ve tatil için yurt dışından gelen vatandaşların beklemeden, sıkıntı çekmeden gümrük işlemlerinin yapılması için sınır kapılarımızda gerekli tüm tedbirleri aldıklarını kaydeden Tüfenkci, “Gümrük işlemlerinin aksamadan ve hızlı biçimde yürütülmesi için hudut kapılarımızda gerekli düzenlemeleri yaptık ve uygulamaları başlattık. “Özel Taşıtlar Ön Beyan Uygulaması” bunlardan biridir. Bu uygulama ile gümrük kapılarındaki bekleme süresinin asgari düzeye inmesini sağladık.
Ülkemizde misafir ettiğimiz Suriyeli kardeşlerimizin yakınlarıyla bayramlaşabilmeleri için her yıl olduğu gibi yine sınır kapılarımızı kontrollü olarak açtık. Bu vesileyle Bayramda fedakarca ve üstün gayretle çalışmaya devam eden personelimize çok teşekkür ediyorum. Bayramlar, dostlukların hatırlanması, dargınlıkların giderilmesi, geleneklerimizin yaşatılması için eşiz bir fırsattır. Ramazan ayı ibadet, Bayram ise ziyaret zamanıdır. Bayramda öksüzleri, yetimleri, yaşlıları, hastaları, akraba ve aile büyüklerimizi ziyaret edip gönüllerini hoşnut etmek, Ramazan ayının manevi ikliminin Bayramla taçlanması demektir. Ramazan ayının ve Bayramın manevi güzelliklerinden faydalanmayı Allah hepimize nasip etsin.
Milletimizin ve tüm İslam Alemi’nin Ramazan Bayramı’nı tebrik ediyor, Allah’tan birliğimizi, kardeşliğimizi daim kılmasını, milletçe daha nice bayramlara huzur, barış içinde ulaşmayı nasip etmesini diliyorum” dedi.