Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Hekimhan Öğretmenevi'nde muhtarlarla bir araya gelen Çakır, Malatya'ya daha iyi hizmet götürmek ve sıkıntıları gidermek için çalıştıklarını belirtti.

Sorunları aciliyet sırasına göre çözmeye çalıştıklarını ifade eden Çakır, şunları kaydetti:

"Önümüzdeki 5 yıl için iş planı ve yol haritası çıkarıyoruz. Ziyaretlerimizi bu amaçla gerçekleştiriyoruz. Uzun vadeli, kalıcı çözümler için projeler geliştireceğiz. Büyükşehir olarak sorumluluk alanlarımızın her birinde planlı olarak çalışmalar gerçekleştirmek için hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Az maliyetle, çok iş üreteceğiz. Örneğin, seyyar konkasör tesisleri oluşturuyoruz. Her bölgede konkasör tesisleri kuracağız. Asfaltta aynı şekilde planlamalar yapıyoruz. Sadece taşıma malzemeyle yollarımızı düzenlemeye yetişmek mümkün değil."

Çakır, içme suyu sorununu lokal çözümlerle aşacaklarını, bunun için uzun vadeli projeler de hazırlayacaklarını belirtti.

Daha sonra Güzelyurt Mahallesi'ne geçen Çakır, vatandaşların sıkıntılarını dinledi.

Hekimhan Kaymakamı Mesut Çoban ve AK Parti İlçe Başkanı Adil Ağcan'ın da hazır bulunduğu programda konuşan Çakır, her yıl bir önceki senenin 2 katı hizmet götürmek istediklerini kaydetti.

Çakır, kaynak sularda da inceleme yaptı.