Bir kafeteryada düzenlenen toplantıda konuşan Demirkaya, 7 Kasım'da MHP Genel Merkezi tarafından İl Başkanlığına atandığını söyledi.

Yönetim kuruluyla ilk olarak birlik ve beraberlik bilinci içerisinde bu davaya gönül vermiş kişilerin yanına gittiklerini belirten Demirkaya, şöyle konuştu:

"Bu davanın başarılı olabilmesi için birlik ve beraberliğin olması gerektiğini çok iyi biliyoruz. Bu davanın mensupları aslında sevdalıdır. Bunlar bayrak sevdalılarıdır, ülke sevdalılarıdır, millet sevdalılarıdır. Bu arkadaşlarımızla diyaloğa geçtiğimiz zaman küllenmiş sevdalarının tekrar ateşlenerek birlik ve beraberliğimizi sağlayacağımızı düşünüyorum. Şu kısa zamanda yapmış olduğumuz görüşmelerde bunun gerçekleşebileceğini, daha da iyi olabileceğini gördük."

Demirkaya, 26 Şubat'a kadar, tüm Türkiye'de olduğu gibi Malatya'da da kongreleri bitireceklerini ifade ederek, "Kongre çalışmalarımız başladı. Günleri daha kesin değil. İstişareyle günleri belirleyip tüm ilçelerimizde ve ilimizde kongreler yapacağız. Bu kongrelerin bize birlik, beraberlik ve kardeşlik getireceğine, bizi daha da coşturacağına yürekten inanıyoruz" diye konuştu.