Darende Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser, PKK’ya yönelik operasyonlarda, el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu bir ayağını kaybeden ve GATA’da tedavisi tamamlandıktan sonra memleketi Darende’ye getirilen Gazi Kürşat Özden’i ziyaret etti.
Bitlis’te terör örgütü PKK’ya yönelik operasyonlarda, el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu bir ayağını kaybeden ve GATA’da tedavisi tamamlanan Gazi Kürşat Özden memleketi Darende’ye getirildi. Darende ilçesi Balaban Mahallesi’ndeki baba ocağına getirilen Gazi Kürşat Özden ve ailesini, Darende Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser ziyaret etti. Gazi Kürşat Özden ve ailesinin her zaman yanlarında olacağını ifade eden Eser, “Sizin gibi kahraman yiğit askerlerimiz olduğu sürece hainler emellerine ulaşamayacaklardır. Sizlerin cephelerde çatışması ve mücadele etmesiyle bizler burada yaşıyoruz, sizlere minnettarız. Sizler bu vatanın öz evlatlarısınız. Biz bu vatanı hainlere teslim etseydik camilerimiz ezansız kalırdı, bayrağımız indirilirdi, bizi perişan ederlerdi. Bizi Suriye ve Irak’a döndürürlerdi. İşte biz sizler sayesinde vatanımızda huzur içinde yaşıyoruz, onun için hem Gazi Kürşat Özden’e ve ailesine teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
Ziyarette konuşan Gazi Kürşat Özden de, fizik tedavisi ve güçlendirme tedavisine başlayacaklarını, tedavinin ardından protez takılacağını ve eski günlerine döneceğini aktararak, “Bu vatan için canım feda” şeklinde konuştu.