Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Bilgi Yolu Eğitim Kültür ve Sosyal Araştırmalar Merkezi (BİLSAM)’ni ziyaret ederek, yürütülen faaliyetler hakkında bilgiler aldı.

Başkan Gürkan’a BİLSAM ziyaretinde, Belediye Başkan Yardımcıları Zafer Kırçuval, Abdulvahap Şerefhanlı, Nevzat Aslan ve Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu eşlik etti. Ziyarette konuşan BİLSAM Başkanı Prof. Dr. İbrahim Gezer, BİLSAM hakkında bilgiler vererek, "BİLSAM yaklaşık on yıldır faaliyet gösteren 2005 yılında bir gurup eğitimci, akademisyen ve iş adamları başta olmak üzere şehrimizin her meslek alanındaki 200’ü aşkın kişinin bir araya gelerek kurmuş olduğu bir sivil toplum kuruluşudur. Ağırlıklı olarak eğitim, araştırma ve yayıncılık alanında faaliyet gösteriyor. Eğitim öğretim faaliyetlerini yürüten Kurtuba akademimiz var. Araştırma faaliyetlerini yürüten İbn-İ Haldun Sosyal Araştırmalar Merkezimiz var. Bir de yayıncılık faaliyetini yürüten BİLSAM yayınları diye bir birimimiz var. BİLSAM özellikle son yıllarda üyelerinin ve eş ve dostlarımızın katkılarıyla 3 merkez oluşturdu. Bunlardan birisi eğitim araştırma merkezi, birisi İstanbulluoğlu olarak bilinen ve şu anda Büyükşehirin yönetiminde olan kültür sanat merkezi, hemen onun yanında da yine BİLSAM’a ait olan bir gençlik merkezimiz var. Malatya, bölgemiz ve ülkemizle ilgili bi çok projenin gerçekleştirildiği çok sayıda insan kaynağı olduğu için de eğitimci, araştırmacı, akademisyen çok sayıda insanımızla burada faaliyetler yürüterek, şehrimizin, ülkemizin ve insanımızın geleceğine mütevazı boyutta da olsa katkıda bulunmaya çalışıyoruz" dedi.

Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu ise, BİLSAM’ın içerisinde yer almaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “2005’de sivil bir insiyatif olarak başlayıp, duruşu ve değer olmaya talip olmuş bir kurumun içerisindeyiz. Zaman zaman fırsat buldukça buraya geliyoruz. Gündem oluşturma, gündemden haberdar olma ve özellikle sivil toplum örgütlerinin yapması gereken sivil duruşu göstermek için katkı sağlamaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan da, sivil toplum kuruluşlarının önemine dikkat çekerek, “Buradaki çalışmaları yakinen görüp izleme imkanı buldum. Daha önceki süreçte de bir defa daha misafir olarak gelmiştik. O ziyaretimiz de güzel bir sohbet ortamı olmuştu. Daha önceki dönemde geldiğimizde bu kısım bitmemişti. Bugün buranın bitirilmiş ve insanımızın hizmetine sunulmuş halini gördüm. Bu çalışmalarından dolayı İbrahim hocamıza ve ekibine teşekkür ediyorum. Az önce Arapgir Belediye başkanımızın ifade ettiği gibi insanları değerleri üzerinden aldatma gibi provokasyonla karşı karşıyayız. Bu gibi sivil toplum örgütlerimiz, insanımızın objektif düşünmesini, pozitif düşünmesini, birbirlerini anlayışla karşılamasını ve bir çiçek bahçesi gibi her türlü çiçeğin yetişmesine imkan ve ortam sağlayacak bir mekan ve zemin hazırlama gayret içindedir. Ülkemizin ve Malatya’mızın da ihtiyacı budur. Dolayısıyla bu çalışmalarından dolayı İbrahim Bey ve ekibine teşekkür ediyorum. Buradaki Kurtuba Akademi, İbn-İ Haldun ve kütüphanede gördüklerim ve insanlara hizmet verme konusundaki hassasiyetleri ve titizlikleri, beni ziyadesiyle memnun etmiştir. Bu çalışmalarından dolayı değerli hocama ve ekibine teşekkür ediyorum. Bu tip sivil toplum örgütlerinin sayısının artmasını temenni ediyorum” diye konuştu.