Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Şehit Fevzi Mahallesi ve Beylerbaşı Mahallesi’nin ortak kullanacağı Muhtar Evi ve Mahalle Müzesi’nin inşaatında incelemelerde bulundu.
Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, beraberinde Şehit Fevzi Mahalle Muhtarı Sami Cengil ve Beylerbaşı Mahalle Muhtarı Hasan Arıkan ile birlikte Şehit Fevzi Mahallesi ve Beylerbaşı Mahallesi’nin ortak kullanacağı Muhtar Evi ve Mahalle Müzesi’nin inşaatında incelemelerde bulunarak, çalışmalar hakkında bilgi aldı. Burada konuşan Beylerbaşı Mahalle Muhtarı Hasan Arıkan, yapılan hizmetten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Şehit Fevzi Mahalle Muhtarı Sami Cengil ise yapılan hizmetin kalıcı bir eser olduğunu belirtti.
Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’da, 15 Temmuz’da Fethullahçı Terör Örgütü mensupları tarafından darbe girişimi ve kalkışmaya dikkat çekti. Gürkan, “Ülkemizin önüne set çekmek isteyen bir yapıdan milletimizin birlik ve beraberliği, dik duruşu sayesinde bertaraf edilmiştir. Allah bir daha o tür kara tabloları milletimizin önüne getirmesin diyorum. Tabi milletimiz için birlik beraberlik önemli bir unsur. Birlik beraberliğin temelini oluşturan da fiziki yapılar oluyor. Bu binamız da mahallenin birlik ve beraberliğinin, mahalle belleğinin korunması açısından önemlidir. Burası, hem çok amaçlı sosyal tesis olarak hem mahalle müzesi ve muhtar evini ihtiva eden, aynı zamanda bahçesinde ve çevre düzenlemesi ile birlikte çocuklarımızın oynayacağı, gençlerimizin spor yapacağı ve rahat edebileceği bir mekan olacak. Bu anlamda da arkadaşlarımız gerekli çalışmaları yapmış. Şu anda da bina son aşamasına gelmiş. Bundan sonraki aşamalarda, eksik kalan kısımlar tamamlanacak ve çevre düzenlemesi yapılacak. Beylerbaşı ve Şehit Fevzi mahallelerine yakışan güzel bir muhtar evi ve mahalle müzesi olacak” diye konuştu.