Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Malatya Ticaret Borsası Başkanı Gürsel Özbey’i ziyaret etti. Başkan Gürkan, ziyarette Malatya Ticaret Borsası yeni hizmet binasının hayırlı olması temennisinde bulundu.
Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, beraberinde AK Parti Battalgazi Merkez İlçe Başkanı Osman Güder, Battalgazi Belediye Başkan yardımcıları Mustafa Sayın, Zafer Kırçuval, Nevzat Aslan, Abdulvahap Şerefhanlı ve bazı belediye meclis üyeleri ile birlikte yeni hizmet binasına taşınan Malatya Ticaret Borsası Başkanı Gürsel Özbey’e ‘hayırlı olsun’ ziyaretinde bulundu. Ziyarette konuşan Malatya Ticaret Borsası Başkanı Gürsel, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Gerçek bir esnaf ve tüccar dostu başkanımız. Kendisine her gittiğimizde ve sorunlarımızı ilettiğimizde, bunu tüm kalbimle söylüyorum. Ekibine; ‘Ticaret Borsası’nın yapabileceğimiz ne istekleri olursa hepsini yapın. Çünkü biz birlikte Malatya’ya hizmet veriyoruz. Malatya’nın ekonomisinin gelişmesi, Malatya’nın ticaretinin gelişmesi için biz birlikte bir ve beraber çalışacağız” diye talimat vermiştir. Kendilerine bu vesileyle Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı olarak şahsım, yönetim kurulum ve meclisimiz adına teşekkür ediyorum” dedi.
Büyük Şire Pazarı’nda yapılan çalışmalara da değinen Özbey, “Biliyorsunuz Büyük Şire Pazarı ile ilgili sayın başkanımızın katkılarıyla bir çalışma yaptık. 30 yıldır oraya bir çivi vurulmamıştı. 30 yıl sonra sorunlarımızı kendilerine aktardık. Bize yardımcı olmalarını talep ettiğimizde ‘hay hay’ diyerek gerekli talimatları ekibine verdi. Onun için de ayriyeten kendisine bir kez daha teşekkür ederim. Yapılan çalışmaları üreticilerimiz memnuniyetle karşıladılar. Üreticilerimiz özellikle Battalgazi Belediye Başkanımıza yaptığı çalışmalardan dolayı çok teşekkür ettiklerini iletmemizi istediler. Mezbelelikten, kirden kurtuldukları için üreticilerimiz oldukça memnunlar” ifadelerini kullandı. Battalgazi belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise, yeni hizmet binasının hayırlı olması temennisinde bulunarak, “Öncelikle bu binanın ve sistemin kurulmasında emeği geçen başta başkanımız olmak üzere siz değerli yöneticilere, üreticilere ve borsa üyelerine teşekkür ediyorum. Bu binanın Malatya’mıza ve kayısı borsamıza hayırlı, uğurlu olmasını temenni ediyorum” diye konuştu. Başkan Gürkan, Malatya Ticaret Borsası yeni hizmet binasının Malatya’ya yakışan bir bina olduğuna dikkat çekerek, “Özellikle Şire Pazarı’mız ile ilgili vatandaşın ve gelen insanların oradaki izlenimleri ve söylemleri Malatya’ya yakışır söylemler değildi. Borsa Başkanımız ve oradaki üyelerimiz de bu konu ile alakalı taleplerini bize ilettiler. Bizler de, Mevcut Kayısı Pazarı’nın alt yapısının iyileştirilmesi, çevre düzenlemesi ve üst yapısı yani kaldırım, bordür ve benzeri çalışmaların yapılaması için arkadaşlarımıza gerekli talimatları verdik. Hakikaten orası güzel oldu. Bundan sonraki süreçte orada ticaretle uğraşan kayısı esnafımızın kendi binalarının fiziki yapılarının ve dış cephelerinin de bizim göstermiş olduğumuz plan çerçevesinde projeye uygun bir şekilde düzenlemelerini arz ediyoruz” diye konuştu.
Malatya’nın kayısıda çok önemli bir yerde olduğunu ifade eden Gürkan, “Dünya kuru kayısı üretiminin yüzde 75’inden fazlasını karşılayan bir yer. Ekonomik girdi yani katma değer olarak da yıllık 350-400 milyon dolar katma değer sağlayan bir ürünümüz. Biz bu kadar girdiyi temin eden kayısının katma değer olarak artmasını ve 1,5 - 2 milyar dolar olmasını istiyoruz. Eğer biz kayısının satışını, ambalajını, çeşitlendirme anlamında hammaddeden mamul haline getirdiğimiz zaman, göreceksiniz bu rakamlarda çok cüzi kalacaktır. Netice itibariyle yaptığımız araştırmalardan üretiminin ilimizde 350 milyon dolar getirisi olan kayısımızın pazarlanmasında 1 milyar dolar ambalajlanma ve ürün çeşitlendirme noktasında para kazandığı görülmektedir. Dolayısıyla bizler o çeşitlendirmeyi ve ambalajlandırmayı ve mamul hale getirmeyi becerebilirsek, o paraları Malatya’mıza aktarabiliriz. Bu da bizim çiftçimizin, esnafımızın, ticaret erbabımızın elinde kalmış olur” şeklinde konuştu.