Yeşilyurt Belediyesi hizmet sınırları içerisinde görev yapan 82 mahalle muhtarı, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat’ın ev sahipliğinde gerçekleşen iftar yemeğinde bir araya geldi.
Yeşilyurt Belediye Başkanlığına ait Beylerderesi Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen iftar programına, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, belediye başkan yardımcıları, AK Parti İl Başkan yardımcıları, AK Parti Yeşilyurt İlçe Başkanı Muhammed Emin Yalçınkaya, belediye meclis üyeleri, Muhtarlar Dernek Başkanı Mustafa Eren, Kayısı Kent Muhtarlar Dernek Başkanı Erdal Yağlıcı, Battalgazi Muhtarlar Dernek Başkanı Vahap Ortaç, Yeşilyurt Muhtarlar Dernek Başkanı Salman Şahbaz, Derneklerin Başkan Yardımcıları, Yönetim Kurulu Üyeleri ve aileleri katıldı. Polat, hizmet anlayışlarında muhtarların çok önemli ve farklı bir yere sahip olduğunu vurguladı. Polat, “Bizim tüm iftar yemeklerimizin amacı birlikte olmak ve hep birlikte oruç açmaktır, bugün de kıymetli muhtarlarımızla paylaşma ve dayanışma adına birlikte iftar yapmanın huzuru içindeyiz. Bugün 82 mahallemizin muhtarlarıyla bir aradayız. Muhtarlar bizim açımızdan sinir uçlarını temsil ediyor, çünkü görev yaptığı mahallenin en uç noktasına kadar vatandaşlarla birlikte olan, halkın sorunlarıyla ilgilenen, ihtiyaç sahiplerinin sorunlarına koşan, su ve yol sorunlarıyla bizzat ilgilenen muhtarlarımızdır. Belediye olarak muhtarlarımızla sürekli iletişim halinde olup, birlikte hareket ediyoruz. Sorun ve sıkıntılara çözüm üretiyoruz, yapabileceğimizin en iyisini yapmaya gayret ediyoruz. Bugün ki buluşmamızın bambaşka bir güzelliği söz konusu o da kardeşlik ve paylaşma ortamında birlikte iftar yapmaktır” şeklinde konuştu.
“HİZMET AŞKIMIZ HİÇ DURMADAN DEVAM EDECEK”
Yeşilyurt ilçesini mini bir Anadolu olarak gördüklerini ifade eden Polat, “ İlçemiz gerçekten güzel ve geleceğe hep umutla bakıyoruz. Her türlü görüşün, düşüncenin özgürce ifade edildiği, farklı etnik kökenli vatandaşların huzurla yaşadığı bir ilçeye sahibiz. Buradaki huzur Anadolu’nun huzurudur. Yeşilyurt Belediyesi olarak milletimizin her zaman emrindeyiz. Halka hizmetin hakka hizmet olduğunu bilerek ilçemiz ve şehrimiz için çalışıyoruz. Sırtımızı önce bu millete sonra da kainatın yaratıcısı Cenabı Allah dayıyoruz. Halk ve hak bizim dayanak noktamızdır. İlçemizi gelişmek ve büyütmek için neler yaptığımızı muhtarlarımız çok iyi bilmekte. İlçemizin bütün bölgelerine eşit mesafede aynı kalite ve nitelikte hizmet götürüyoruz. Hizmet aşkımız ve hizmet kervanımız hiç durmadan devam edecek” diye konuştu. Polat konuşmasının sonunda, iftar yemeğinde bulunmak üzere Malatya’ya gelen Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci’nin son anda Başbakan Binali Yıldırım Başkanlığında İstanbul’da gerçekleşecek ekonomi toplantısına davet edilmesinden dolayı iftar yemeğine katılamadığını sözlerine eklerken, Bakan Tüfenkçi’nin selam ve saygılarını muhtarlara iletti.
Yeşilyurt Belediyesi tarafından 31 Mayıs- 3 Haziran 2016 tarihleri arasında “Yeşilyurt’tan Çanakkale’ye” adı altında düzenlenen geziye katılan ve bu önemli organizasyondan duydukları memnuniyeti dile getiren dernek başkanları, Çanakkale Muhtarlar Derneği tarafından hazırlatılıp gönderilen ve üzerinde Çanakkale zaferini anlatan figürlerin yer aldığı tabloyu Polat’a takdim etti.