Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, sünnet şöleni kapsamında erkekliğe ilk adımını atan çocukları ziyaret etti.
Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, 22. Yeşilyurt Kültür, Kiraz ve Spor Festivali çerçevesinde organize edilen sünnet şöleninde sünnet edilen çocukları, Yeşilyurt Hasan Çalık Devlet Hastanesi’nde ziyaret etti. Çocuklara çeşitli hediyeler veren Polat, ailelere de geçmiş olsun dileklerini iletti.
Yeşilyurt Hasan Çalık Devlet Hastanesinde Başhekim Cumali Alan tarafından karşılanan Polat, bir süre hasta ve hasta yakınlarıyla görüştükten sonra, sünnet çocuklarına ve ailelerine geçmiş olsun dileklerini iletti.
Her yıl Haziran ayında düzenlenen Kiraz, Kültür ve Spor Festivalinin Ramazan Ayına denk gelmesi nedeniyle Temmuz ayının ikinci haftasına ertelediklerini ifade eden Polat, toplu sünnet etkinliklerinin toplumsal ve sosyal sorumluluk görevleri arasında olduğuna vurgu yaptı.
Sünnet şöleni için bugüne kadar 119 başvurunun yapıldığını, 70 çocuğun sünnet işleminin tamamlandığını ifade eden Polat, “Sosyal Yardım İşler Müdürlüğü ekiplerimizin çalışmaları dışında mahalle muhtarlarımızın katkılarıyla festival kapsamında 150 civarında çocuğumuzu sünnet ettireceğiz, şu ana kadar 119 başvuru yapıldı, 70 çocuğumuzun sünnet işlemi tamamlandı. Festivale kadar bu sayının artmasını bekliyoruz. Evlerinden servislerle alınan çocuklarımız sabah ve öğlen olmak üzere iki ayrı grup haline sünnet oluyorlar. Temizliğe büyük önem veren Hasan Çalık Hastanemizde hijyenik ortamda sünnet olan çocuklarımızı daha sonra işlemleri bittikten sonra servislerle evlerine bırakıyoruz. Sünnet şölenine dahil olan tüm çocuklarımıza sünnetlik elbiselerini paketler halinde teslim edeceğiz. Bu tip etkinlikler toplumsal ve sosyal bir sorumluluk açısından bir görevdir. Böyle şeyler insana manevi bir mutluluk ve huzur veriyor. Çocuklarımızın sevinci, ailelerinin mutluluğu bizleri de mutlu ediyor. Sünnet şöleni için ciddi emek sarf eden başta Kaymakamımız olmak üzere, hastanemizin Başhekimi Cumali Alan’a, doktorlarımıza, hemşirelerimize, hastane çalışanlarına ve personellerimize teşekkürlerimi sunuyorum" diye konuştu.
Sünnet işlemi tamamlanan tüm çocuklara sünnet şöleni kapsamında sürpriz hediyeler vereceklerini de sözlerine ekleyen Belediye Başkanı Polat, hastane çalışanları ve hasta yakınlarıyla sohbet ettikten sonra hastaneden ayrıldı.