BBP İl Başkanı Sema Altuntaş, partilerine hakaret içerikli ve asılsız haberler yapan internet sitesi hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti.
Başkan Sema Altuntaş, yaptığı açıklamada ‘malatyadan.com’ isimli internet sitesinde yayınlanan partileri aleyhine haberler hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını kaydetti. Haberin hakarete varan tutumla yayınlandığını savunan Altuntaş, "30 Nisan’da ‘Anadolu Selçuklu Ocaklarının yaptığı organizasyonda Mustafa Kemal Atatürk’ün fotoğrafının üzeri Arapça yazılar bulunan bir bayrakla kapatıldığı bir haber yapıldı. Aynı haber Cumhuriyet Gazetesinde de geçmiş, ancak ‘Malatyadan.com’ da yorumlu, çarpıtılmış ve basın yoluyla hakaret suçunun unsurlarını oluşturur şekilde geçmiştir. Öncelikle BBP il teşkilatı olarak bu organizasyonda ki eksikleri, yanlışlıkları ve hatalı tutumu gördüğümüz için salonu program başladığında terk ettiğimiz bir organizasyonda kasti ve ihmali yapılacak herhangi bir durumdan sorumlu tutulmamız mümkün değildir. Mustafa Kemal Atatürk ulusumuzun bugünkü birlik ve beraberliğini sağlayan, Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu şanlı bir komutandır. Bütün basın açıklamalarımızda geriye dönük bakılacak olursa avukatlık büromda, partimizde önderimizin resimleri vardır. Salonda şeriat anayasası talebi dile getirildiği iddiasına gelince bende bir hukukçu olarak Türkiye’de ve dünyada şu anki yönetim ve hukuk sistemleriyle şeri hükümlerin uygulanma olasılığı olmadığını düşünüyorum, zira o adil ve sağlamlıkta bir yargı düzeni oluşturmak mümkün değildir. Bu şartlar altında şeriat anayasası taraftarlığı yaptığımız da düşünülemez” diye konuştu.
Haberde en çok dikkatimi çeken hususun kelime-i tevhid sancağının, üzerinde Arapça yazılar bulunan bir bayrak olarak nitelendirilmesi olduğunu da vurgulayan Altuntaş, “Kimsenin kelime-i tevhidi içeren yüce sözlere üzerinde Arapça yazılar bulunan bir bayrak diyerek küçümsemesi ya da saygısızlık yapması hakkı yoktur. Elhamdülüllah Müslüman bir ülkede yaşıyoruz, kimse kutsallarımıza el süremez. Küçültücü ifadeleri kasıtlı olarak kullanamaz. Kelime-i tevhide söz söyletmeyiz o sözü keseriz. Basın yoluyla BBP İl Yönetimine ve Büyük Birlik Partisine hakaret eden ve asılsız haberler yapan bu internet sitesi hakkında suç duyurusunda bulunacağız ve gerekli yasal işlemleri başlatacağız. BBP’nin ve şehit liderimizin temiz adını karalamaya kimsenin gücü yetmez, izinde vermeyiz" dedi.
Amacın provakasyon olduğunu ve MHP’nin de bu provokasyona çekilmek istendiğini anlatan Altuntaş, "Yine haberde Milliyetçi hareket partisine de atıfta bulunularak, MHP de bu provokasyonun içine çekilmeye çalışılmıştır. Milliyetçi Hareket Partisi de BBP de milletini seven, önderi Mustafa Kemal Atatürk’ü tanıyan, ülkenin bağımsızlığı ve birliği için her şeyini ortaya koyacak teşkilatlardan oluşmaktadır. Bizi birbirimize düşürmeye çalışanlar menfi emellerine ulaşamaz, vatandaşımın, milletimin birliğini bozanın oyununu bozarız. Bu kadar kaos yaratmakta kim ve hangi çevreler menfaat sağlamaktadır. Bize bunu açıklasınlar. Ulu önderimiz üzerinden gündem yapıp, kelime-i tevhide saygısızlık edip, Muhsin Yazıcıoğlu’nun ve partisinin temiz ismini karalamaya çalışmasınlar, kutsallarımıza dokunmasınlar cezası büyüktür. Kulun bir hesabı varsa Allah’ında bir hesabı var bunu akıllarından çıkarmasınlar" diye konuştu.