Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Türk Silahlı Kuvvetleri içine sızmış Fethullahcı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından yapılan darbe girişimi karşısında demokrasi ve milli iradeye sahip çıkan Türk milletine ve güvenlik güçlerine teşekkür etti.
Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Türkiye’de yaşanan darbe girişimi ile ilgili açıklama yaptı. Gürkan Türk Silahlı Kuvvetleri içerisine sızmış Fetullahcı Terör Örgütü tarafından 15 Temmuz 2016 Cuma gecesi bir kalkışma girişiminde bulunulduğunu hatırlatarak, “Bu kalkışma, bu girişim, her ne kadar darbe girişimi olsa da, aynı zamanda Fethullahçı Terör Örgütü’nün haince, alçakça bir terör saldırısıdır. Bu girişim ve saldırı, Türk demokrasisine, milli iradeye ve Türk milletine yönelik yapılan bir saldırıdır. Bu saldırılar karşısında, milli iradeye ve Türk demokrasisine sahip çıkan, alanları dolduran, tanklara ve saldırılara karşı duran en başta Türk milletini ve kahraman güvenlik güçlerimizi tebrik ediyorum. Türk milleti, söz konusu vatan olunca etle tırnak gibi olduğunu, vatan hainlerine karşı göğsünü siper ettiğini bir kez daha dosta düşmana göstermiştir. Hiç kimse Türk milletinin sabrını ve birlikte yaşama bütünlüğünü test etmeye kalkmasın. Türk milletinin milli iradeye ve Türk demokrasisine yapılan saldırı karşısında son zamanlarda hiç olmadığı kadar birlik ve beraberlik örneği sergilemiştir. Bu birliktelik sonuna kadar korunmalıdır. Provokasyonlara karşı uyanık olunmalı ve böyle durumlarda birlikteliğimizi bozmaya yönelik bir takım girişimler olabilir. Provokatörlere alet olmadan, milli iradeden ve demokrasiden yana tavrımızı sonuna kadar sürdürmeliyiz. Türk Silahlı Kuvvetleri içine sızmış Fetullahcı Terör Örgütü tarafından yapılan darbe girişimini ve kalkışmayı şiddetle kınarken, darbeciler tarafından şehit olan güvenlik güçlerimize ve vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Büyük Türk milletine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.
Türk Silahlı Kuvvetleri içine sızmış Fethullahcı Terör Örgütü tarafından yapılan darbe girişimi karşısında her zaman olduğu gibi dik duran başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Başbakanım Binali Yıldırım ve kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerinin değerli komutanlarını ve güvenlik güçlerini tebrik ediyorum” diye konuştu.