Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (BEM-BİR-SEN) Malatya Şube Başkanı Hüseyin Hanbay, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimini kınadı.
Hanbay, sendika şubesinde düzenlediği basın toplantısında, kalleş kalkışmanın FETÖ/PYD mensubu teröristler tarafından sahneye konulduğunu belirterek, kahraman Türk ordusuna sızan kalleş, sinsi ve terörist yapılanmanın sırtını bir üst akla dayandırdığının anlaşıldığını söyledi.
Bu kalleş kalkışmanın, ordu içinde yapılanmış FETÖ/PDY mensubu teröristler tarafından sahneye konulduğu ifade eden Hanbay, “Her darbe girişiminde olduğu gibi, tarih tekerrür etmiştir. Kahraman Ordumuza sızmış bu kalleş, sinsi ve terörist yapılanmanın sırtını bir üst akıla dayadığı anlaşılmıştır. Türkiye’miz, son yıllarda sağlıktan eğitime, sanayiden kültüre, dış politikadan ulaşıma büyük gelişmeler göstermiştir. İçte ve dışta, barışın ve adaletin sözcüsü, takipçisi bir yönetim geliştirmiştir. Bütün dünyanın mazlum milletlerini, ırk, dil, din, mezhep farkı gözetmeksizin sahiplenmiş, onların ümidi haline gelmiştir” diye konuştu.
Demokrasi Şehitlerine Allah’tan rahmet, yaralılara da acil şifalar dileyen Hanbay, “Onlara Allah’tan rahmet diliyoruz. Kahraman Gazilerimize Allah’tan acil şifalar diliyoruz. Destanları yazılacak, her biri tanınacak, kahramanlıkları bilinecek, bu milletin kaderindeki yerleri ve fedakarlıkları anılacak ve hepsi aramızda yaşamaya devam edecektir. Çanakkale’de bir saniye sonra şehadete ereceğini bilen askerin torunları da aynı duygularla tankların, uçakların, silahların karşısında bir an bile tereddüt etmeden darbeciye karşı dik duruşunu göstermiş ve şahadet makamına yükselmiştir” ifadelerine yer verdi.
Sendikaları adına darbecilerin bir an önce cezalandırılmalarını istediklerini aktaran Hanbay, “Cezalandırılmaları adına gereken her türlü adımların atılmasını acil bekliyoruz. Biran evvel şiddetle cezalandırılmalıdırlar. Bem-Bir-Sen olarak insan haysiyet, onur ve şerefine; Milletin kaderine ve iradesine yönelmiş her darbe, terör ve kalkışmayı tanımadığımızı, lanetlediğimizi ilan eder ve sürecin her anlamda takipçisi olacağımızı, istiklalimiz, namusumuz, şerefimiz için meydanlarda, Milli irade nöbetinde kalacağımızı beyan ederiz. Milletin kaderini Milletin kararı belirler” şeklinde konuştu.