Malatya İnönü Üniversitesi ile Ankara Arguvanlılar Kültür ve Dayanışma Derneğinin düzenlemiş olduğu “Bir Nefeste Arguvan” isimli klibin tanıtımı Ankara’da Arguvanlılar Derneğinde yapıldı.
Ankara Arguvanlılar Derneği Başkanı Asım Aydoğdu, Arguvan ağzı halk müziğini tanıtmak amacıyla geniş kitlelerce tanınan Arguvan’ı “bir nefeste” coğrafi olarak da tanıtmak istediklerini belirterek “Arka planında Arguvan’ın doğal ve tarihi güzelliklerinin ve değerlerinin yer aldığı, ana tema olarak Arguvan türkülerinin kullanıldığı bir çalışma Arguvan’ın daha geniş kitlelere tanıtımı için etkili bir yöntem olacaktır. Bu tarz bir çalışmanın ayrıca, Arguvan’ın gelecek kuşaklara aktarımı açısından da faydası görülecektir” dedi.
Ankara’da yapılan tanıtım toplantısına Malatya eski Valisi Mustafa Yıldırım, Vali Yardımcısı Hüseyin Doğan, Yargıtay Onursal Hakimlerinden Ali Özçelik, Sami Özfırat, İnönü Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Peyzaj Mimarlık Bölüm Başkanı Doç. Dr. Bülent Yılmaz, Hekimhan İğdir Dernek Başkanı Ali Özdemir, Karababa Dernek Başkanı Doğan Demir ve Yönetim kurulu üyeleri, Ankara Girişimci Kadınlar Dernek Başkanı İnsaf Kılıç, Arguvanlılar ve Arguvan sevdalıları ile basın mensupları da destek verdi.
Hazırlanan ’’Bir nefeste Arguvan’’ adlı klibini kısa süre de radyo, televizyon ve internet sitelerinde yayınlanıp geniş kitlelere ulaşacağı tahmin ediliyor.