Birlik Haber-Sen Genel Başkanı Ömer Budak, geçtiğimiz günlerde çalışanların Miraç Kandilini kutlarken sözlü ve fiziki saldırıya uğrayan Birlik Haber-Sen Malatya Şube Başkanı Muhammet Şahiner’e ziyaret etti.
Genel Başkan Budak, saldırının ardından görevine başlayan Birlik haber Sen Malatya Şube Başkanı Muhammet Şahiner’i şube binasında ziyaret etti. Şahiner’e geçmiş olsun temennisinde bulunan Budak, saldırının anayasayla güvence altına alınan sendikal faaliyetleri engellemeye yönelik bir hareket olduğunu söyledi. Budak, “Anayasanın 51. maddesinde "Sendika Kurma ve faaliyetlerde bulunma" hakkına rağmen, bu şahıs başkanımızın sendikal çalışmalarını bilinçli olarak kesintiye uğratmış ve başkanımızı darp etmiştir. Başkanımıza yapılan bu çirkin saldırıyı Birlik Haber-Sen olarak kınıyoruz. Basın, Yayın ve İletişim Hizmet Kolunda Genel Yetkili sendika olarak, başkanımıza yapılan bu çirkin saldırıyı gerçekleştiren şahsın cezalandırılması için her türlü hukuki yola başvuracağımızın ve sürecin takipçisi olacağımızın kamuoyunca bilinmesini istiyoruz” dedi. Muhammet Şahiner’in, çalışanların Miraç Kandilini kutlarken saldırıya uğradığını hatırlatan Budak, “İl Başkanımız, Miraç Kandili dolayısıyla çalışanların kandillerini kutlamak için servisleri dolaşırken sözlü saldırıya uğramıştır. Bu ilk saldırıda itidalli duruşunu koruyan başkanımız, konuyu tamamen kapatmak ve uzlaşmak için şahısla konuşmak istemiştir. Şahıs, Muhammed Başkanımıza bir adres vererek buluşma teklif etmiştir. Başkanımız, yaşanan gerginliğin sonlandırılması için barışçıl fikirlerle gittiği olay yerinde daha selam vermeden şahsın saldırısına uğramıştır” diye konuştu.
Bu tür olayları hiçbir zaman hoş görmediklerini kaydeden Budak, “Bizler her zaman birlik, beraberlik ve kardeşlikten yanayız. El ele vererek çalışanlarımızın kazanımlarını daha da artırmak için gece gündüz çalışıyoruz. Bu ve benzeri olayların bir daha yaşanmamasını temenni ediyoruz” şeklinde konuştu.